係咪一定要派手信比同事

59 回覆
30 Like 94 Dislike
返左份工幾個月
啲同事本身做左4-5年大家都好熟
零零舍舍我就未融入到(平時傾閒計都少)
大家夾單買野、買外賣夾單、ig share post都會好自然唔預我
見佢地都去左好多次旅行,成日會買手信返黎
佢地會買啲比大家一齊食,亦都會私下送一啲唔同比定既同事(咁當然我係無份啦)
其實咁既情況仲需唔需要買手信
我就覺得大家都唔係好care 我點解要買
但同時又覺得買一份擺係到好似體面啲

買一盒照擺係到體面啲
唔買咪唔買吹咩

你咪送一次先囉
下次佢地依然冇預你嘅
咁你都識做啦
2024,仲買乜春
以前市場無咁發達,先要買
依家你想食咩,我落去樓下即刻買到俾你食

你買左都唔會埋珧堆架啦
最怕係啲閒言閒語
雖然唔係想做得耐,但起碼都會預對多佢地一年囉
徙鳩氣啦
你送完手信佢地嫌cheap嫌無聊就會
陣間講句「759都有啦」真係唔知你點落台
熟先買
女人堆最撚煩 點都要買少少放係度share
邊個會夠膽當面講
點解我同你差唔多

不過要睇同事對自己好唔好 好既話送下零食都冇所謂既
我一定唔派
派你老母比同事用好過喇
錯重點,唔係做唔到某一樣野,而係你覺得埋唔到堆

食飯前積極啲黐埋一齊食,搵個下晏傳紙仔問人哋飲唔飲tea

唔鍾意咪唔做。不過你po 出嚟你都係想埋堆啫
只買大圍的, 不個別送

食人野有來有往
無人食咪放工拎番走
大家都係比面做大龍鳳姐
埋堆你會唔會舒服啲? 怕唔怕人講閒話? 如果使少少錢可以解決我覺得應該買
用非連登角度去睇
你已經埋唔到堆
如果你比人知去旅行都唔買手信只會更加比人講
除非你諗住做夠一年就走唔care
否則呢啲嘢都係做返好啲
所以買手信都好有學問
你hea 買人哋實睇得出
唔會想太熟但至少都返工唔想完全自己一個坐係到同人零交流囉更加唔會想比人講我是非

起碼關係良好囉
實有 我前公司啲八婆仲要大大聲講添
你唔買又話你唔買
你買又話你cheap
你買貴野又話你有米
八婆係做乜鳩佢都會屌你,所以一係唔送,一係送舊屎算
除非你本人都係一個八婆,如果唔係係同唔到八婆有好關係
估計樓豬係做護士.
唔係護士就機構admin或教育呢啲八婆工
啲女人係麻鳩煩 你咪買一盒for大圍維持和平
付出吓時間係要,返新工黐埋去食飯兩個星期一個月,然後先帶返飯,聽下佢哋傾偈講下笑,其實好快熟,平時做嘢問嘢容易啲開口

請tea 就表示好意啫

同事夾可以做好耐朋友,唔夾都要比點頭之交熟多少少丫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞