三十歲人回望每個人生中的感動時刻

7 回覆
1 Like 6 Dislike
一次同靚女搭枱的經歴

搭抬嘅事經常有,但係今日唔同嘅係佢坐係我隔離,我被一把開朗甜美嘅聲音所吸引而閧始留意佢。我第一次感受到,靚女都可以同普通人一樣,唔一定要有好高尚嘅興趣同嗜好,食D高級野。果一刻我覺得我同佢嘅距離好近。我刻意食慢左D,隨住身邊嘅人續漸散去,佢隔離多左空位,但係佢冇刻意坐遠D,又冇急住走,唔通係坐我隔離會有多D安全感?雖然我冇同佢講野,但係E種感覺好奇妙,就好似我陪住佢一樣,anyway,我真係好享受今日有一段咁嘅時間。

原來同靚女講嘢係咁甜

頭先搭地鐵周圍都係人,有個靚女想落車但係D人塞住哂, 我於是好浮誇咁讓左一讓,跟住佢同我講左句唔該(唔確定係咪同我講,但我估係同我講,(佢一路出緊去果時都有講唔該同有幾個啊叔行開,但係行到我附近我讓開之後個靚女有再同我講一次唔刻,E句應該係發自內心同我講)我聽到之後有種好甜嘅感覺,到E家仲回味緊。

好想見女神

偶然第一次聽到佢把聲,真係好甜好親切,(之前好少見佢笑,原來佢笑都係咁靚)。有幾次有幸同一條走廊迎面見到佢可以一睹佢芳容,但始終佢冇留意我。但有一次,我拎住一大袋野行一路諗野一路係行,感覺到有人係前面,本能地抬頭一望,果刻我見到女神,佢仲要望住我!佢第一次注意到我,雖然好快佢已經擦身而過,但佢果種關切嘅眼神,我忘不了,比佢望果刻我覺得好warm好甜。雖然冇乜同佢相處過,但佢一定係一個好善良嘅女仔。

今日游水撞到個靚女令我念念不忘

昨夜到泳池游泳,因為沒有注意周邊環境而與一名泳客發生碰撞,我立即脱下泳鏡打算道歉時,抬頭一看,眼前竟是一位亭亭玉立,天生麗質的少女,大概十來歲,活潑開朗。我頓時呆了呆,一時反應不及,但她臉上一絲不悅的表情也沒有,反而是掛著親切的微笑,繼續游泳。我在驚訝竟有如此天真純潔的美貌女子,住後的時間,我也不期然地留意着她,在水中察看,她苖條的身段一覽無遺。昨夜我輾轉反側,無一秒不是在回憶這段小碰撞的快樂時光。

返教會鐘意左個女仔

就係今個星期六返教會,我遇到左我嘅初戀,佢係領詩班嘅其中一個美貌少女,佢嗰陣時着住一條白色嘅長裙,俾我第一個感覺系好斯文,樸素得黎又好有氣質,佢唱歌唱得好好聽,把聲甜到可以將我溶化,仲識演奏樂器,係一個好有才華好溫柔嘅女仔,由我發現到佢嗰刻開始我嘅視線已經離唔開佢,望住佢,今次嚟到教會初衷我彷彿已經唔記得咗。我真係好想進一步認識佢。

但係呢我係佢嘅唱詩裏邊留意到一樣野喎,即係佢一開始呢系笑得好甜咁唱歌,係之後佢嘅笑容唔見咗,佢唔係我想像中咁開朗,好似有啲野煩緊,我呢當時有啲失落嘅感覺,之後喺度諗緊點解,聽到道之後都再有唱詩時間,我又再一次見到佢,我可以見到佢嘅表情都仲係有d唔開心,我嗰陣時見到有啲心痛,好想幫佢,但係過咗一陣我就諗通左。

今個星期見到佢唔係一個偶然,而係我同佢相見係一種緣份,我相信我係佢生命中嘅出現會對佢造成一個好大影響,佢嘅煩嘅嘢可能係佢嘅父母同佢嘅朋友都未必幫到佢解決,但係我覺得我可以幫到佢,好快我同佢唔會再係陌生人。

頭先搭lift人多擠迫,無意中條賓周high到前面個後生女,感覺好似升天咁

頭先搭lift人多擠迫,我條賓周稍微high 到前面個後生女一下,這個突如其來嘅衝擊,令我有種好似升天嘅爽快感,全身觸覺突然變到極之敏銳,我本能地傾盡全力去感受這零點幾秒之間的溫暖,這感覺實在太美妙。lift 門一開,我立即癱軟在地,從身體到靈魂都在震顫,無一秒不是在回味這段小碰撞的快樂時光。

三十歲人,今日找到久遺的快樂

小弟三十歲,單身,從冇拍過拖,近排開始有抑鬱,連打機都冇心情。有長輩建議我去運動下,於是就發生咗今日奇妙嘅旅程。連我自己也不相信。如下:
頭先around 10:00, 我喺海邊拉筋時見到個夜跑少女迎面跑過來,步速也不是很快,突然之間心裏面有股暖流:我要同佢一齊跑!之後我就追住佢,跑左十五分鐘,見佢步速一D都冇減弱,而我隻腳開始痛,也開始不斷喘氣,好想放棄,但心諗既然都跟左咁耐就要跟到底!之後再跑左十分鐘,佢跑速仍然好穩定,但我已經瀕臨極限,腹部開始有明顯痛楚,但果刻我一於少理,相信距離終點已不遠!於是再跑多五分鐘,終於追到去佢住所樓下,見佢上左樓,我才鬆一口氣,前一刻仲擔心我會唔會體力不支暈到在街上,但成個過程真係好滿足好快樂,十幾年都冇試過咁樣跑。

果日第一次去動漫節影靚女,激動到手震

果日行行吓動漫展見到個好靚嘅女仔,果時手拎住部單反相機,心諗終於可以名正言順咁影靚女,影果一刻心情好激動,好清楚咁感受到個心卜卜咁跳,隻手不斷咁震連部機都渣唔穩。

之後我好似失咗控咁不停影不停影,期間轉角度嘅時候,忙亂之中一度撞開咗隔籬個龍友,佢:「影相啫,唔使咁喎。」但係果下我真係控制唔到我心中嘅喜悅。唔知過咗幾耐之後,我覺得都影夠,於是怕怕醜醜咁向靚女微微點咗下頭表示多謝,點知佢突然叫住我,我即時又驚又喜,唔知點反應,跟住佢又指一指張自制嘅牌,上邊寫咗一個ig 嘅名同埋什麼返圖的東西,我當時心諗:「原來佢想我關注佢ig ,我番去必會慢慢欣賞。」

當我返到屋企再慢慢欣賞啲相嘅時候,再次留意到返圖依個字,好奇心驅使之下Google咗一下,原來有影完要俾返啲相人哋嘅潛規則?再睇睇自己影嗰啲相,算了,無謂獻醜了。

睇症見到一個好靚女嘅醫生

果日睇開果個醫生full哂,但又病到死死下咁,於是走左去另一間睇,一入到醫生房眼前一亮,係一個後生靚女嚟,而且打扮得好迷人,一頭綁咗馬尾嘅秀髮順滑而整齊,非常有氣質。我情不自禁咁望左好幾秒,雖然戴咗口罩但細看之下佢嘅皮膚就如學生妹一樣白裏透紅,看的我個心都失控亂跳。

突然一把溫柔甜美嘅聲音打斷咗我嘅思緒:「今日有咩唔舒服。」我才發覺剛才有點失禮。基於對醫生嘅尊重,我都唔敢望實佢。雖然我已經比病魔折磨得好辛苦,但我仍然精神抖擻咁答完佢幾條診症問題。我覺得盡力同詳細解答美女嘅問題同協助佢哋係紳士嘅義務,即使我已經好冇精神。

短短咁傾咗幾句之後,醫生同我講可以走得,我情不自禁咁再次將目光凝視着眼前嘅依位年輕美女。我一時之間唔知要講啲乜嘢,但係我知道我仲留喺度唔走,係因為有一句好重要嘅說話想同佢講,我沉思左一陣:「我想要張假紙。」之後醫生有點遲疑同驚驚地,帶點清澀嘅語氣同我講:「你係。。。有番緊工。。。。?」我話係,係,係有番緊嘅,唔該醫生。

之後我帶住失望嘅心情走出病房:「我嘅病情明明咁嚴重,點解你只係好似驚咗我咁樣,仲要開得一日假比我,難道我嘅真心你感受唔到體諒唔到咩?」之後我病咗兩個禮拜一直臥床不起。過幾日再去見佢嘅時候已經換咗另一個男醫生,佢即刻開咗一個禮拜假俾我。

上左深圳一轉,大陸美女的穿搭品味實在令我驚豔不已,回味無窮

我本身完全對穿搭冇興趣亦冇研究,第一次見到內地美女著果種厚底英倫風小皮鞋,真係好驚豔,唔係好識點形容。美女睇起來相當纖瘦,而那對相對沉重嘅厚底英倫風小皮鞋竟然與她配合得如此完美 。

誇張的設計雖然搶眼但並沒有喧賓奪主,反而上輕下重的感覺突出了美女苗條嘅身段,互相輝映,整個形態極其優美。e種感覺已經顛覆咗我對穿搭嘅認知,已經唔單止係幾秒之間嘅視覺刺激,而係像是一首詩,需要反覆咀嚼才能細味她的美。
痴漢
大便的離去,是馬桶的追求還是肛門的不挽留
你話我係屎,對不對?
無意義
撚動時刻黎架喎CHING
人到中年,柯屎暢順係頭等大事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞