其實姜濤真心成功,古今中外都冇人諗到target中老年人呢個有最錢既群體

408 回覆
1454 Like 22 Dislike
認真唔係玩膠

以前d偶像都係target妹豬/後生女
就算係所謂師奶殺手都只係靠電視劇撈飯入到屋,同埋佢都唔會真係走中老年人為主要目標既商業路線

呢班中老年fans,經濟能力係妹豬10倍

忠誠度同用戶黏度都係妹豬10倍(追韓星妹豬過好多過1-2年就轉追另一隊,呢班姜粉應該再玩多5年都冇乜問題)

中老年人有時做開果樣野就會變左個習慣,十年八年even到頭髮白晒都唔會改

宜家果堆咩mc 湯令山 tyson吸金能力都不外如是,一來d妹豬fans唔會課咁多金搞咁多野 最多都係係spotify播下你首歌去下你演唱會,二來壽命好短 班妹豬過幾年都轉捧其他人
佢係中老年同妹豬都有
係妹豬無咁多錢個個event都去啫
你當惠康弘死嫁?
咁我覺得IAN勁過佢喎,
正所謂窮不與富鬥 富不與官爭
香港就係一個廢老社會
佢地d老公就慘
有咩社會唔係廢老社會
真喎幾西利
都真係未見過有後生女會睇鏡呢班騎呢友
係要再加大量運氣,咁啱社運,撐本土文化風氣,
加疫情個個哩晒係屋企,先咁易入到屋…
往後搵個再標青再有實力既男偶像都做唔番呢個市場…
形象設計都好重要既 d老女人就係鍾意乖/聽話樣/emo多愁善感令老野們有湊仔慾

你整個太型太有性格既佢覺得曳/唔聽話
你整個太潮既,老野唔識欣賞。係姜呢種娘娘地(厚陰頭)滿足到老野們唔識young又想扮young既願望
你整個太charm太陽光獨立自信,老野們又冇湊仔慾
以前有個 term 「師奶殺手」
但以前真係未去到咁癲, 最多咪買多幾次惠康去商場見下
而家貼錢包場睇戲, 包巴士包電車廣告, 甚至送個海外島, 又為咗睇演員會飛碌爆卡, 甚至做埋免費網絡水軍雞洗版 IG FB youtube
會迷隻肥嘢嘅妹豬應該入世未深聽姜嬸阿媽道聽塗說
隻美極3張相都有佢
無跟開,佢做過啲乜嘢吸引呢班中女?
但惠康弘有啲名氣個陣都30歲,肥姜咁後生都大嬸fans 多
你整個太型太有性格既佢覺得曳/唔聽話
希哥
扮小朋友可愛例如男人老狗O嘴同咁👉🏻👈🏻
咁會引到中女? 仲以為MK 妹
前無古人?

以前黎明都好多闊太buy佢啦
咪撚玩啦,後生女緊係鍾意壞男人,你會唔會見希哥扮可愛呀
會唔會中女比例多過後生女咁多?
黎明咩女都buy佢啦
Target 收經黃絲
咁Anson Lo 班Fans 點解後生咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞