究竟去唔去考警察好?

344 回覆
192 Like 2006 Dislike
首先唔好覺得自己去就一定做得到先
你去申請,你點都係申請督察架啦,唔通去申請老散咩
如果諗住入老散,不如申請多幾次ACO/海關/入境.督察好過

入左去做老散,唔係諗住你做果1-2年加埋本身學歷可以幫你升到上去做督察掛
冇能有錯

19年班細嘅捉到一個ycbt 我獎一皮
29歲19k嘅能力邊有可能考到督察,實際啲啦好冇
講真果句,踢去做老散就真係下次再考過好過
我有學歷去見督察點解要張就下降一半人工去做老散先 你都唔係白紙黑字寫明做老散1-2年就升上去做督察
其實你自己係窮撚又要拉埋我落水
你自卑到出晒閪水
見你講野自問自答成個傻閪咁都唔知點幫到你
有學歷就去得申請啦
29歲19K既水泡科畢業 無可能去做老散掛
做老散不如去做ACO涯上去CO好過啦
不過申請前,直接報左CRE先,再去博D 2A3O果堆好過啦
水泡還水泡,至少叫做有資格去考CRE報其他高級D既職位
我之前就好無聊,見連登仔成日話體能test識呼吸就過到,我就去試下考
去左考 懲教& PC

而自己係一個一向無做開運動既男人,800米 PC 要跑3分11先合格,我之後就每星期跑3日,係運動場跑,上網睇方法,跑左大概3個月自己計時大概3分20,考果日跑到3分10。但咁都只係得1分

另外4 x 10米穿梭跑,10秒92先合格都係得1分,考試日跑到10秒98,唔合格,因為地都可以差好遠,我考果日係好似沙地既場地到考,來回轉身果下係好滑,唔小都係果到滑到而肥佬

另外2項,掌上壓同跳高就難度唔高,合格唔難,難在要拎高分去填補跑步既低分,好似要考到12定15分先入到學堂

而懲教就真係幾易,考PC拎到10分既話,去考懲教都90%入得學堂,佢既要求低好多

我只係想講你要操,比時間認真操返三個月至半年,我相信都無咩問題
我就肥左佬,我果日考既人有大概30人,我眼望到10個人既分紙,有5個都肥佬
佢有比我補考,不過我純粹想試下就無再去
但唔係連登仔所講咁容易
你住開邊間狗舍?使唔使安排義工幫你哋絕育?唔夠嘢食就唔好生咁多
大陸每年幾千萬畢業生,你覺得有冇得揀
大陸每年幾千萬畢業生,你覺得有冇得揀
咪係, 29歲做pc仔行下咇 打下人仲好玩啦
冇理由㗎喎

第一 肥水不流別人田係你哋家族傳統 唔係直系親屬你起到機咩

第二 咁多代貴族通婚去到你依代終於開花結果 你一出世就一邊春袋空心 另一邊塞滿粉瘤 我知道咁樣係好難接受 但係都唔代表你可以周街認人做仔
其實唔難
多人爭
體能唔夠
唔想做
呢D理由都講得出 你去考啦唔洗問
實考到PI ?
易入唔等於易做
紀錄部隊要shift ,就算係入境都好難頂
凌晨放工,第二朝7 點又要繼續,一係就通頂,你身體頂幾年就玩完
一星期返六日
計返其實同出面普通工差唔多
成日有post有班臭雞開感情post話自己條佬係紀巴,真係唔抵可憐
唔阻你
但你做嘅話唔該做個好警察 (笑)
督察都唔係咁易請,大學畢業已經係基本中嘅基本,可能仲要再高學歷先得
有咩學歷咁巴閉先
八大 Top up 一街都係
你估個個都考到主任級?
自己有冇料自己知
冇料就考老散ACO算啦
又block一班傻鳩
ACO每年都勁多人去考,係咁易就唔會reject咁多人啦。
佢就係心急先寧願做狗去搵錢

佢咁樣問得,自己都6-7成想去做狗㗎啦
現實黎講你本身冇做錯
不過係香港,我寧願諗方法搵多啲
返下pt 都唔做呢啲賤種工

同埋你預要食啲垃圾中女
正常女仔唔會想自己條仔做狗
你唔驚驅風,又想做賤種既咪報
為生活,總有人做食屎狗既
有1*A* 咪唔使加囉
就算加都係加一陣啫
你分A B watch
冇得放短假個d
成晚流流長有冇咁多野做
個個都係玩電話,打機,玩膠友app 溝女

功夫你指咩先,個d 乜更乜更?
睇洗衣房個d?
最西都係C更訓個間房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞