其實父幹有咩問題?

12 回覆
14 Like 4 Dislike
正常人辛苦捱咗大半世
儲到嚿錢有層樓有資產梗係留比下一代啦
等啲仔女輕鬆啲唔使由頭起步再捱過
其實係人之常情嚟喎
唔通我有嚿錢唔留比啲仔女走去派街坊咩
派街坊有咩問題😅
有幾多個會派街坊
講單嚟聽下
冇問題。
如果你拎完上一代筆錢又講到係自己好成功賺既就有問題
冇問題,有問題係葡萄人、屌人有父幹,同時屌自己老豆老母窮閪垃圾嘅連登公屋反社會毒撚
明明自己發夢都恨有個中產、富貴老豆,見人哋屋企有錢又嬲撚到震曬
最緊要自己根本係件廢物,冇努力向上游,就賴曬自己父母冇學識、住公屋、窮、樣衰生仔拖累佢,見人好命又葡萄,矛盾到仆街
邊個同你講有問題
無人話有問題
只係連登仔多數都係窮父母生出嚟
自然嬲D
冇問題,但好似黃伯超咁話憑自己實力白手起家就柒咗啲囉
無 係啲連登公屋仔眼紅
No Problems
自己又恨有個中產老豆 調返轉自己又躺平
最後成為自己眼中嘅廢柴老竇 又俾自己個仔屌埋一份
永續輪迴
緊係無問題
想自己下一代生活過得好啲所以想賺多啲錢呢樣都係人類社會進步嘅其中一個推動力黎

問題就係明明靠父幹又唔認結果走出嚟鳩up話去少幾次日本就買到樓果啲戇鳩咋嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞