其實連登同香討冇乜分別

8 回覆
17 Like 5 Dislike
其實連登同香討冇乜分別
連登個名俾人感覺以為係以前高登
但要搞笑冇搞笑 要學識又冇乜
似係以前香討一班污合之眾聚埋一齊取暖既小溫室
感覺以前5P/貓貓/大眾/2000fun/高登/香討/迷你合埋就係而家連登
高登果種由毒撚主導既創造力同特立獨行已經搵唔番
腦魔/七子/賭撚/假膠/高登大軍/一死以謝天華/過百酒/IQ題/煩膠/判官/每月之星
最簡單你搵番以前高登既post 你係會有可能仲會搵到AL/CE pastpaper D人係會無私俾你
但放眼而家呢個所謂新一代 你連R個resource都dm你搵你做生意
以前以會員交流為恥 而家變左波台娛台搞小圈子 互相收兵變平常同合理化
連登係中意講1D問人幾歲(以詭辯讓你陷入地位上的心理阻壓)
問人地係唔係毒撚(以大眾的歧視心理引起他人的共嗚)
問人地係唔係窮人(間接展示自己擁有比一般人不一樣的地位以此來打擊你的話語可信性)
以此同詭辯自己地位同心理位置高於你既一種壓力去爭論事件的對錯
但發現好多連登的人的對話內容都沒有建設性和開創性,互相之間沒有鼓勵那些有開創建設性的話題,反倒變得庸俗化,每每討論話題既時候好少有一針見血的諷刺性,只聽到踩低他人來抬高自己,而且內容不需要提供客觀邏輯分析同帶有理據,變左討論質量好似係度9up吹水唔洗證據
玩膠玩曲會比人屌 學術po又冇
變左新聞+政治討論區
你睇19年幾多傻仔比連登冷氣軍師水去前線暴動
就知呢個討論區平均智商唔過50
連登個名俾人感覺以為係以前高登
但要搞笑冇搞笑 要學識又冇乜

你搞笑咩. 高登真係成班科學家同科技人材
同你傾天文地理電腦野仲得
連燈都有既, 但係講書果個比人負皮同恥笑太認真
咩年代高登?
連登頭嗰一年真係清泉黎
唯一優勢
就係連登比較多基督教po

https://lih.kg/kEenvT
咁你想點?
我等咗幾年都仲未有一個正常啲既討論區興起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞