九龍城寨都真係幾高汁下,可以一睇再睇

196 回覆
367 Like 46 Dislike
有少少似10年前睇一代宗師個感覺,睇完出場個下已經想入返場
想睇影評出現應該唔少人寫出,今轉都冇咩邊個係吹大左,本身套戲真係威
同埋唔特別吹奏林峯了,出場時已經聽到好多人吹奏緊,的確係值一個提名既

認真想分享返反而係幾個配角
入場可以留意伍允龍﹑張文傑呢類,本身動作底幾好既演員只係一直冇咩機會發揮
睇得出今次套戲訓導係認真係令每個配角就算佔既時間唔長,都比觀眾有個深刻印象
劉俊謙型到on9,唔中意佢了,D妹豬會比佢cow晒
吉夫藥呢套個表現絕對好過上一套世紀大作,起碼今次真係型返轉
大哥大有葉問2既視感,應該係編劇既痕跡黎

劇透既野唔多講,但睇呢套戲有種好微妙既感覺

就好似導演﹑古生﹑大哥大想將電影業呢樣野交個波比林峯劉俊謙呢一代人
講緊可能係30幾到40尾咁上下,覺得係時候要由佢地接班
佢地唔再做主角了
呢既時候都一直諗緊係咪想表達呢樣,係咪想講「城寨」其實就係電影圈
所以最後個幕係都幾touch既
城寨唔係因為location,而係因為有城寨既人
你點睇的
聽你咁講, 4月30號晚放心入場
佢正到癲,睇到一半已經覺得呢條友做咩事咁搶鏡
十二少都ok?
如果你唔理漫畫,佢都係義氣仔不過絕對唔靚仔,漫畫個十二少反而似係劉俊謙,嚴格黎講劉俊謙個角色係mix左十二少同信一
朋友帶,開心死,準備再戰IMAX版
林峯有冇比人吹大左?
如果你係話提名,唔算吹大既,的確係入到門檻
係咪真係提到名就要睇對手
唔計小品作,暫時今年都係過左4,5個月
明顯有機會拎提名一個係城醒一個係佢
唔係偉仔級個隻,但deserve提名又冇講錯的
起碼佢個演繹keep住帶得郁個情緒,我覺得不錯
以為爛片 點知咁多人好評
希望入到去唔好太膠,
通常愈似原著就越膠
同爛片有好遠距離未必會上神枱,但絕對係一套好睇既戲
漫畫膠好多,不過漫畫講既叉飯變左另一樣野
想做你朋友
個朋友
thanks
十二少最緊要係吉祥同氣質喎
值得科水入場
但再早幾日個D場我入唔到了,個堆應該係大會點名先入到
記得我港產片po覆你trailer似講電影工業,結果真係咁明顯?
吉夫藥係咪戒J? 好耐無出AV POST
想知樓主幾時開返正經post?去睇戲都唔開正經po算點
原來就係你都真係...幾...但佢呈現出黎個下好touch
做你朋友ok?
唔怪得我一邊睇一邊凝住好似有人講過,唔係我自己諗多左
只係J返舊片多,新片真係爭D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞