漁護署捉咗啲狗之後會做乜?

5 回覆
1 Like 0 Dislike
前兩日上水粉嶺group有人影漁護署啲人去捉狗
有人話個兩隻狗係有人養嘅 係咁屌漁處

情景題 唔係偏幫漁護署
1. 如果嗰兩隻狗係真係有半人放養 周圍屙屎而比鄰居投訴 漁狗黎捉有咩問題? 主人抵屌 就唔應該養

2.依家周圍咁多流浪動物 領養嘅速度慢過繁殖嘅速度 如果啲狗又未絕育 捉咗佢又唔係壞事 (不論係做手術或者人道毁滅) 根本就好應該要去減Population

再講香港啲領養機構咁撚仆街 少少嘢都唔批 叫人點領養動物 好難怪啲人最後又去買
1. 死撚梗
2. 死鳩梗
愛狗撚只會諗住佢啲寵物狗有幾乖,唔會諗下啲村狗地盤狗對於途人有幾危險

隻狗有人養係更加要捉,當然都要罰埋主人,因為主人係有責任確保隻狗唔會亂走出公眾地方對其他人造成危險
同意
啲留言真係cls 咩叫人救出黎先 再睇下點
咁叻咪自己要左佢 人地宜家幫緊個社區 消滅哩啲閪主人 同浪浪
所有狗都唔應該可憐,好撚憎打靶狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞