林鄭月娥回應「前特首辦」租貴,稱財會批准

36 回覆
41 Like 6 Dislike
林鄭月娥回應「前特首辦」租貴稱財會批准

立法會今日(24日)恢復二讀辯論《2024年撥款條例草案》,林鄭月娥前行政長官辦公室早前被指開支大,其辦公室就回覆「林太不予置評」,並解釋安排是「經立法會財委會批准的政策」。新民黨立法會議員李梓敬今在二讀辯論時稱,最離譜的是有媒體向林鄭月娥前特首辦查詢,得到回覆是「不予置評」,更指得到財委會批准。

你地立法會自己批准架喎
林鄭講得岩
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/1013289/%E6%9E%97%E9%84%AD%E6%9C%88%E5%A8%A5%E5%9B%9E%E6%87%89-%E5%89%8D%E7%89%B9%E9%A6%96%E8%BE%A6-%E7%A7%9F%E8%B2%B4%E7%A8%B1%E8%B2%A1%E6%9C%83%E6%89%B9%E5%87%86-%E6%9D%8E%E6%A2%93%E6%95%AC%E5%86%8D%E8%BD%9F-%E6%80%9D%E7%B6%AD%E9%8C%AF%E8%AA%A4
依法租貴, 有乜問題
臭你又奶, 無人迫你架喎

以為回帶
林鄭 :關我撚事 係呀邊個邊個
而家立法會班議員想郁你林鄭喎
係咪立法會轉軚你就搬去工廈先?
林鄭搞到自己眾叛親離
係人都想佢仆街
又岩wo 你地立法會批完依加又嘈
批困陣訓著左
佢冇錯喎
你地自己批准既
依家又嫌貴
777咁臭
無人叫你奶
你仲奶, 奶完之後話人臭
搬去啟德囉
政府好多部門好似渠務署都租甲級寫字樓又唔講?
其實佢地退左休仲有咩做 要租個辦公室?
回力鏢
又係佢之前嗰套,既定政策,XXX批准
呢個女人一直都冇變過
啱喎, 批左架喎
林鄭 : 問心無愧
講真林太呢啲港英精英出品

建制派係佢眼中根本視為無物

連規矩都未識玩係到亂咁咬

宜家得返班示忠既跟風人領軍真係唔係林太個standard
777好波
似乎林太想今年財會滑鐵盧喎
D官成日都唔會發言環節時回答問題
成日都話文件好詳細咁做左,之後補俾你啦
搏D議員太多會議要開就冇咁多資源跟進

以前果班反對派議員,不學無術,次次D官話後補文件都唔撚得,係到嘈又丟野,搶文件
搞到每年審批既野少過依家完善左既立法會
香港依家終於可以全力拼經濟
個臭串格真係得罪人多

把我自己本事呃返嚟
點解要還
佢意思話財會批 所以冇問題?
我覺得佢開始被人清算
臭你又奶
其實係班議員一向勝利球迷
向上擦
點解落咗台 仲要整個辦公室?
仲有咩公事要辦?監視佢咋下嘛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞