唔想破產,可以點搞

366 回覆
33 Like 494 Dislike
幾好呀 最少呢點諗得透
問題就係因為唔賭
冇,仲試緊
sry 自膠
佢本人/ 當人 on9
人哋為咗做得成生意又扮吓 on9
有三線,唔老破
除咗走佬都無咩可以做到
唔明點解唔老破
1.借親友
2.老破
3.再借多d博翻身,唔得再老破
二三線呢d
到你想清就唔止60k啦
50萬喎,,,,,,

如果你搵唔到20k,你一定要搵屋企人幫啦

重點係你部分係利息數黎,卡數同財仔,依兩樣你唔準時/盡快還清,即係利息你都搞唔搞啦

依單野你肯定要靠人,你靠自己除咗破產之外搞唔掂
仲當埋我地on9
唔知佢萬6蚊人工點可以借到月供2萬8
吳秋北:「破產並非壞事,有利自身經濟的恢復。」
唔賭一定係毒
Btw假膠味濃
屌我以為係資產黎
佢銀行有廿萬就還曬啦,睇落佢似欠銀行廿幾萬
鳩作又真係可以唔使知點解釋畀人聽嘅
你咪係另一個財仔?
人地收唔到數驚過你,人唔要面就天下無敵
咁有錢啲咪得
賭就賭啦
咁你仆街了,呢行壓成年數先一次過出commission 。而且 commission 嘅實數係扣返月薪後嘅數字。

假設你你平均一個月有 20k commission , 你平均每個月實際收入其實就得 20k 而唔係 36k。 果16k 係俾你無數時包底嘅最低工資。

=====================
2個方法, 可以同時進行:

要同大佬傾下有無機會每月出返啲俾你 (其實就係佢自己代出,然後年尾公司找數時問你攞返), 睇相熟程度可能要打折先可以每月出。

當然你本身要努力 24/7 咁諗辦法氹客、 mark 實個客 & 交到數 先有咁嘅可能。(就算係第3個月先開始咁俾你都好過無)

======================

同時另一個方法係債務重組:

主動約銀行同啲一線財務公司傾下,千祈唔好揾2線。同埋要完全交代所有債務,佢哋計錯數最大鑊果個都係你。

實際個做法就係揾銀行代你出面同對家傾,唔過你手嘅情況下直接找咗條數。 咁你就揹起一條比原本大咗,但計住你負擔能力拖長嚟還嘅數。

好處係由佢哋去傾通常可以豁免好多提前還款嘅手續費同障礙, 而且雖然條數大咗但每月還少啲會輕鬆啲。
揾富婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞