吳秋北:「財赤並非壞事,有利香港經濟的恢復。」

114 回覆
15 Like 178 Dislike
財赤就財赤
個個都係經濟大師
總之係好, 勞動力發展, 經濟好。
完全無乜何舉證
大陸官場template:
1.引用領導人說話
2.用講完都唔知乜up鳩既術語
3.講埋阿媽係女人既高大上結果

知道呢個post有網上巡邏既國安長官mon post,咪話師傅我唔教精你啦,想紮職就自己參詳下面既文字啦,下次寫report可以參考下

我們要緊抓危害性,提高自覺性,提升主動性,緊跟時代性,認識艱鉅性,做到不鬆勁,不懈怠,不退縮,不為難,不罷手,從多層次,多方面,多元素 ,多措施,找準出發點,切入點,著力點,落腳點,關鍵點,來解決問題。 我們究竟要怎麼解決xx這個小問題呢?其實這是一個非常簡單的問題,只要我們能拿出解決問題的決心和信心,拿出解決問題的勇氣和魄力,那麼解決這個問題自然也就不成什麼問題 了。 當然,在解決問題的時候,重在發現問題,旨在改正問題,即以發現問題為先導,抓住問題為手段,重視問題為思想,解決問題為目的。 總而言之,言而有之,關於xx這個問題是需要我們全面了解的問題,深入貫徹的問題,不可忽視的問題。 如果我們一旦忽略了這個問題,那麼就會跟著出現許多新的問題。 我不想在還沒解決舊問題的時候,就出現一些新問題、大問題,一些讓我們無法想像的問題,一些讓我們不可估計的問題。 當然,這並不是因為我們害怕問題,逃避問題。 而是我們要隨時發現問題,思考問題,研究問題,探索問題。
所以借財仔先促進中囯香港繁榮
偉大民族理論
有害=無害
財赤=盈餘
我個名
可以發幾萬億債狂洗
經濟欣欣向榮
你係唔係想煽動
唔見你啲議員 政府官 週期性減薪?
點都唔會輸
無得救,香港就係敗係呢班垃圾
同港股一樣 唔跌邊有得升
財赤唔財赤唔講住
恒指日日跌點算呀咁
都幾樂觀
智將
條友真係唔識架喎,講野成個鄉下仔咁
其實佢啱,個base夠低先可以J個growth
錢唔係話越多越好嘅
啲公務員凍一年薪都阿支阿左,依家學人講財赤唔係壞事
又啱,只要衰到貼地, 之後經濟就一定係恢復
生cancer先識珍惜身體健康
同紙餐具一樣
未用就一堆歪理,又乜又七
用上手就一啲用都冇
係係,好事好事。
全球暖化並非壞事,有利全球「環保」綠色企業經濟的恢復。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞