馬斯克問「大家都叫Twitter還是X?」,網神舉《龍珠》梗:只有比達會把悟空叫做格古洛

109 回覆
220 Like 10 Dislike
超布洛尼電影最後悟空好像也叫自己格古洛了
x檔案
又話朋友,連個X都唔俾我
佢講緊佢自己
卡卡羅托係悟空一出世嘅名
X唔係Twitter一開始就有嘅名

比達係真正接觸悟空呢個人之前一早已經有卡卡羅托呢個名嘅印象 對佢嚟講呢個人由一開始就係卡卡羅托
而Elon係將Twitter改名變做X 佢對嚟講 對全世界所有人嚟講 都一早已經有Twitter呢個名嘅印象
所以個比喻唔對等

而事實上你又點知得elon一個人叫緊twitter做X
而家X咪本名
所有撤亞人都叫悟空 kalarot. 不過其他人死晒
我喺上面都回覆過「唔係本唔本名字嘅問題」
而係有幾多人會用X、卡卡羅托嘅問題

而事實上你又點知得elon一個人叫緊twitter做X

而事實你自己,又或者識唔識人會用
「你有冇X account?」
「Musk佢成日都喺X度出po㗎」
「X個app唔夠連登咁好用」
呢啲講法?定都係叫Twitter?

我自己就淨係聽人叫過Twitter
X就一次都未聽過
條𨳍頭自己都用個「撚」字當係𨶙
撚手小菜 , 撚狗咩而家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞