一打起仗班女權就收晒聲?

121 回覆
317 Like 9 Dislike
代女權答
我地係女權唔係又唔係平權 又唔係嬲女平等
男人打杖同女權一D衝突都冇
女人唔打杖都一樣同女權一D衝突都冇
你又知現實無?有唔少女人就係上唔到前線就做醫護個啲你唔講?咁又係你都前設咗啦
最慘就係連揸槍力都唔夠,仲未講拎gear上身有幾重。
你話係咪話囉
咁樓主開post目的又係點先?
不過就算女人上咗線,實有連登仔又話廢又阻住哂,點都死嘅
只能講唔多人做到,做到都係精英中精英。
咪就係女權懶唔鍛鍊
日日化妝打扮靠男人又食又拎
然後又日日屌男人,身體就好誠實
女權日日話女人好可憐,畀男人壓榨
但明明自己先係犯賤嘅一角
女人永遠奶住權貴勢力(就係佢哋女權想屌嗰班)
然後自己就不停壓榨低端男性(被權貴勢力+女權逼害)

女權不是無辜
根本就係毒害世界一角色
現實就女護士多
打仗呢?
點解前線都係男護士
講緊比例啊
女人想又食又拎唔好扮到好有貢獻先得㗎
成個世界文明發展都係男人整出嚟
唔好話男人都係女人生

冇男人屌你哋,你哋女人一樣出唔到世
Karen: 打仗殺人既係男性居多
再者點解上唔到前線,咪就係你哋日常好食懶飛
唔會鍛鍊自己,行兩步又話怕曬
根本自己天生就想靠身體外貌討好權貴勢力
想飛上枝頭變鳳凰
根本女權就係最撚父權嘅存在
不斷壓榨低端男性
要佢哋付出勞力貢獻生命時間畀佢哋

你話你哋女人個個肯操嘢
肯將責任攬上身
遇事肯捨身救人
肯擔起保家衛國嘅職責
唔洗吓吓依靠男人供養你哋
畀男人管理你哋賺返嚟嘅錢

根本你哋成撚日覺得愛情
女人就唔需要付出
男人屌你=佢哋榮幸
你哋個心態就係你已經貢獻咗個人畀佢
人哋男人就要對你好

人哋同你扑野唔要你就等於趙完鬆
扑野雙方都係自願 同 享受
女人永遠都係覺得自己蝕底一方想敲詐男人
所以點解女人成日畀人話係雞

根本現代女性
九成半都係不停利用自己性別優勢
去逃避一啲作為人類該負責嘅事
借以身體機能為由將責任轉移去男性身上
一方面講男女平等
另一方面又會覺得扑野係自己蝕底
女權:打仗係男權政府發起,女權無義務參與
呢個post 十幾個鐘,某位連登女權份子都唔敢入來
拎著數就最大聲
目的就係討論點解冇女權組織主動要求徵兵徵埋女性囉 。國家有難,唔係應該每個人都要出分力保衛家園咩?

先唔好話俾人徵左一定要上場打啦,後勤大把安全啲嘅位可以做 (e.g. 物流,情報)。唔上場嘅,都要犧牲自己現有嘅事業。宜家點解淨係要男人犧牲先?

香港以前搞過全民皆兵,仲徵召過女人服役,
到1961年至取消咗。
徵集三千四百餘名先女子數十名參加
連登仔都係想搵個位吠下女人啫
唔好咁認真啦 佢哋點駁
咁女人番工無力出少D人工都正常嘅
德國最近可以自由換性別
好似一年可以換一次?
最搞笑係戰時係男既唔可以換返女
女權狗不嬲都雙重標準
Karen:你咁係物化女性,當女性係生仔機器
再扮女人打柒你
女性係呢方面就有身體自主,間接影射咗男性係冇自主權,女尊男卑喺現代已發展地方已經係鐵一般嘅事實,但班女權仲日日攞返幾百年前嘅社會形態嚟作到自己有幾咁慘
最撚垃圾就係女權撚 把口就叻 要佢行動就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞