法國我唔係幾享受到啲經典愛情片

9 回覆
2 Like 6 Dislike
可能因為我好少睇愛情片,或者係我唔識睇戲啦,但係我真係唔係好融入到套戲

近排睇咗One day(電影版)雖然我明男女主角之間嘅感情,但係道德情感上接受唔到,好似Dexter同Emma講佢就快要結婚嗰幕,明明Dexter已經有未婚妻仲要錫Emma,我明嗰個位suppose應該係有種遺憾嘅feel,但係成件事好撚ntr呀!!!!!我接受唔撚到即係我明愛情片應該focus喺兩個主角嘅感情到,但係道德情感上我融入唔到套戲

仲有另一套call me by your name又係咁,其實Elio同Oliver嘅愛情好唯美,但係又係ntr呀!!!!!Elio仲要用自己條女嚟令Oliver呷醋,佢條女綠撚晒啦!!!!

有冇啲冇ntr情節嘅經典愛情片睇下我想睇啲sweet sweet又冇ntr嘅愛情片不過唔要韓片
要講我幾享受嘅愛情劇應該係heartstopper終於冇ntr情節,仲要兩個男主角sweet到傻不過都係冇one day同call me by your name拍得咁好
Brokeback Mountain
Love and Other Drugs
Rwrb? 好似都係甜到漏

我反而就係見heartstopper 啲人講到好甜所以無去睇
The notebook?
Ruby Sparks
500days of summer
Before Sunrise 三部曲
ruby sparks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞