爾冬陞爆張栢芝拍《忘不了》內幕 顧住講電話但又交到戲:吹佢唔脹

15 回覆
18 Like 0 Dislike

爾冬陞被問到認為圈中合作過的男、女主角中,哪位演員值得新演員借鏡?爾冬陞表示男演員會選梁朝偉:「其實我認為偉仔係最好,佢係我識朋友入面,咁多年都冇變過,好有童真。」

女演員方面,爾導則揀張栢芝,他爆栢芝曾在片場顧住講電話,阻礙拍攝進度:「張栢芝我好耐冇見佢,佢有啲嘢好離譜,佢各種嘢都有,好鍾意照顧人,例如話佢細佬架車爆胎,我話你叫架拖車幫佢搞咪得囉﹗我對住部機話:『就快天黑喎,喂,要拍喎。』佢仲喺度講講講,我話Roll機,我好忟,唔理喇嗌Roll機,佢一放低電話,就演到出嚟,佢演完嗰個shot,你真係吹佢唔脹,佢放低電話又交到(戲)畀你。」

爾導接著說:「《忘不了》入面嘅生活其實同佢(栢芝)無關,但佢好容易入到情緒,戲中有一場戲,佢已經失控要去執菜嚟食,因為冇錢,情緒崩潰,我話:『你唔好瞓呀﹗我要你聽日好殘個樣。』佢話:『我今晚去蒲﹗』你話佢投入唔到場戲咩?又唔係喎,佢好快拍好嗰場戲,每個shot拍一兩個Take就搞掂。」
栢之演得最好係女警
好似劉德華都係咁講佢
天才演員黎
好多電影人都有講張栢芝係天才型演員
真係下一秒就做到個角色出黎, 一叫cut又變番自己
杜汶澤都係咁講
所以張柏芝依d令人又愛又恨,華強老婆咁錫佢,佢都可以無咁責任咁。佢對佢細佬咁好,點解佢唔可以對華強老婆咁好呢
係,劉華吊緊威也既時侯栢芝仲係度講緊買邊個手袋
You want a warn? I give you a warn
啲戲,入曬
佢對某啲人attachment大到可以放棄工作/so-called 責任

即係好似有啲女仔,
條仔一出聲就即刻同朋友食食下飯都離席咁
導演門幾高汁 大家可以睇返重播難得VIUTV呢個垃圾台有深度既節目
https://viu.tv/encore/directors-gate-2
栢g 連星爺都讚佢好戲
天生好戲又靚 吹佢唔漲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞