大家點睇俾我地日屌夜屌既環保撚已勝一仗

71 回覆
31 Like 35 Dislike
但唔好意思 你贏唔撚到我

反正平時出入都會帶袋 我自己買定膠刀膠叉放喺袋果到 有需要就拎黎用

橫店好似大快活咁 要餐具都係要錢 不如我自己買 俾錢買紙餐具 又難受 真係on9。
講就講環保 實質就講利益 除非副餐具唔收我錢喇
得罪講句,佢哋就係想你自己帶
你自high做乜鳩
你已經輸了
無唔方便
反正都會帶袋

好過買紙餐具
抵讚,識自備餐具
即棄膠餐具
wfc 你即唔即棄
嘩 激死人喇 你咁衰架 好激氣呀
傻仔,你逼到人自備但人地係自備即棄膠,一來一回咪又係打和super
我邊有權呀,點逼到人
逼人既係投票通過議案既議員同執法者
wfc 你來來回回,打唔打和
佢地嬴左餐具, 輸左個米埔
睇到而家啲餐具戰士令我回想起幾年前既安心出行
能堅持到最後既可能只係社會上既極極極少數
no one cares
冇你啲環保撚日嘈夜嘈正苦鬼會做
敢做唔敢認帶風向想人屌正苦,你班環保撚唔洗旨意,我點都係屌柒你班環保撚架啦
估唔到2024仲有人覺得港共政府會聽民意而去立法
政府咁易推得郁,唔知點解當初要遊行集會佔中魚革,日嘈夜嘈要真雙普選咪得

你咪屌環團,唔好屌議員,顯得你自己on9怨婦啫
邊個帶風向幫立法會議員洗白,不言而喻
死雞撐飯蓋既環保撚走唔到塑發現自己俾港共攞黎過橋你地當初以為自己揸到fit可以迫人用手食飯嗰陣都好獨裁格
我諗唔可以單用「環保撚」概括所有環團
咁反三跑,反高鐵,反填海,反發展郊野公園邊垂,反新界東北發展計劃既環保撚又點計

香港人你都識分黃藍紅黑啦
但環團你就當一個整體,得一種意見?

不過事實好明顯政府拎某個環團出黎過橋
同民建聯/港共用陳同佳過橋一樣啫
咁你係咪會淨係屌潘母,幫港共洗白
幾多垃圾會議員都叫正苦收返垃圾徵費你扮盲?而家係你地環保撚死都要話市民準備好,咁叫做我帶風向?

我就唔係反環保,不過係屌柒你班環保撚逼撚鳩人,好似你去買野攞小個袋已經係為環保出力,點解要一刀必逼人樣樣都唔俾用,你咁叻咪成間屋帶出街囉
你自己查返投票記錄咪知邊個投贊成票,邊個立法逼你囉
講到環團有權入場投票定有權拉你犯法咁,on99
真正逼你既就唔敢屌,屌有權既人
又係呢啲On9片

1. 本地焚化,集中處理已經解決到唔知點解咁多塑膠無地方去,跌咗落海嘅問題
2. 好大部分唔係啲膠叉食具呢啲終端消費產生,而係包裝運輸嘅塑膠,你唔郁呢啲膠走去搞市民

你咪仲On9,地球毀滅靠晒你
依個post有好多隻環保撚
環保撚好撚似5毛
咁而家邊個出嚟日日鳩叫走塑呀,咪你班環保撚囉 你係嗰個死仆街何漢威嚟架,又要威又要戴頭盔,咁驚人屌就收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞