杜拜王子 政界曾邀王子出席活動 中間人索價每兩小時近16萬元

28 回覆
8 Like 1 Dislike

杜拜王子阿里(Sheikh Ali Al Maktoum)擬來港開設家族辦公室計劃早前遭延後,惹來社會熱議。
有政界中人曾嘗試透過中間人邀請阿里王子出席活動並致辭,惟中間人表示,如要王子現場出席,索價每兩小時2萬泰達幣,折合約15.66萬港元。
不過,最後活動主辦方經費不足,加上認為2萬泰達幣太昂貴,所以放棄邀請王子。

日前又有消息稱,新加坡政府特派專員邀請王子見面,並在當地設立家族辦公室。不過,王子家族辦公室否認該消息。(資料圖片)

在港開設家族辦公室延遲至5月
阿里王子在港的家族辦公室開幕延遲至5月,早前惹來社會熱議。其後,有媒體稱阿里王子是杜拜統治者家族的遠房親戚,而非侄子身份,後來更被揭是歌手,唱過菲律賓歌。
Web3 Summit Dubai於4月16日至17日在杜拜亞特蘭蒂斯棕櫚酒店舉行,阿里王子以嘉賓身份出席峰會,負責致開幕辭,並在嘉賓名單中排行首位。主辦方曾邀請選委界立法會議員吳傑莊出席,惟吳忙於特別財委會開會而婉拒。
Web3 Summit Dubai主辦方聲稱有3,000人參與,但《香港01》翻看活動影片,現場有很多空櫈,估計只有幾十人在場。

4月16日Web3 Summit Dubai現場,主辦方聲稱有3000人參與。
個中間人係咪黎偉業
潛水員老千幾時出嚟講吓新金句
搵顏福偉算啦香港家陣無王子識唱歌咩
幾十人就吹成3千人
Fat fat la
廢鳩垃圾蝗子都請
請mirror 兩個鐘,12個人應該唔洗16萬
真王子都要賺你呢啲錢?
請成隊鏡都唔使咁貴
mirror出場費要7位數
正經野做乜用泰達幣
劉皇叔都係王室啦
唱埋歌?
香港依家幾好搵, 1500萬話同你整幾粒發光蛋,幾百萬吹個心型氣球,幾百萬又整幾朵led花, 錢就分分鐘雞棚,左手交右手, 依家又整個中東王子話合作果個唔知幾多億幾咩列車? (不過搭唔成

任之前話都係拎幾億黎
其實有撚用咩
起個T4都70億
呢班雞棚藝人咪仲貴
個中間人係咪沈運龍
來簡約地 愛多八十年
平凡像我 也許一天到晚 太緊張工作吧
白花油王子
究竟係唔係真王子? 又係叫Prince Ali
https://www.youtube.com/watch?v=ou6GFVgoxfI
平過美鄭 抵返晒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞