95分靚女但有情緒病 定 65分樣正常人 做女朋友

304 回覆
358 Like 4869 Dislike
情緒病得罪你啊,祝你全家精神健康一生一世
佢有病到時你都有埋一份,唔好以為自己救到佢
癲雞掂都諗諗喇 易請難送呀 一定有手尾跟
曾經遇過一個咁既女仔,有情緒病同其他問題。但係我唔覺得我會再搵到好似佢咁既女仔,有樣有身材,少經驗,淫底同床上又好大需求
唔ok
係夜晚發神經懷疑你出軌,拎鉸剪剪左你條J,再癲d 放坐廁沖埋去,想駁番都唔得。
100分 睇VRAV 算
醜/平 情緒狀態再好都無用
波大、腳幼又夠長、有蘿夠肉地
再搭埋有腰,唔爭在pink釘少毛一線gap
過來人,要逐樣細節拎出黎講,內容應該夠出書。

當你另一半有情緒病,一開始佢對你未太依賴,仲可以戴住個面具控制到自己,不過當佢同你越close,發現你會忍佢,就開始失控將啲情緒射晒去你身上,而情況多數只會不斷惡化。
你好快會覺得自己同佢嘅關係唔對等,自己只係一個情緒沙包。佢未必係特登對你衰,問題在於佢根本冇足夠嘅心智去同你建立健康關係。
去到呢個位,你對佢嘅愛就會不知不覺俾責任感,罪惡感,恐懼感取代晒。
直至有一日你突然望返轉頭,發現你一開始鍾意嗰個人已經唔再存在。

受氣其實好小事,你同正常人相處都會受氣,但係正常人有衝突,交流完之後係會去解決件事,然後move forward。
情緒病人會係同一個問題不斷loop,就算你軟硬兼施,佢都依然卡係個思考盲點走唔出黎,然後你又要同佢一齊承受。
你真係湊女嘅話,佢過幾年大個女都會成熟識諗。但係湊住個情緒病人,佢好大機會一世都係咁。
一個3歲小朋友發癲係可愛,一個30歲成年人發癲係可怕。
人嘅忍耐力係有極限,你頂到一個月,一年,五年,十年,五十年?

好多情緒病人根本面對唔到自己。
佢地唔少都講得出自己有咩表徵,不過硬係睇唔到自己個真正盲點係邊。
好多身邊人講埋俾佢知問題核心係邊度,佢地都會用好多藉口去合理化自己,或者呃自己已經"識諗""好返"。
事實上佢地心底就係改唔到,一有情緒就失控。

簡單黎講,佢地嘅病好大程度係長年累月嘅思維同行為模式。
基本上,佢過去成個人生都係用呢個模式運作,你要佢改即係要破壞佢原有世界,談何容易?
一定揀靚女
要幾天真先覺得港女會有正常
屌完佢就會用好幽怨嘅眼神望住你
內心覺得你會唔要佢,淨係想同佢有性愛
正常女仔就係會知難而退
有情緒病果啲就會千字文WhatsApp 轟炸…
港男智商好低
真係攬住啲問題女人等過世咁
情緒病有唔同程度
唔同種類
好多名人都有過
唔好標籤化啦戇鳩
on9 , 1定唔會揀有病既港女

外表唔睇得幾多年,到佢老左真係慘過食屎
千萬不要情緒病,對身邊人都是折磨一世。
睇吓係乜嘢類型嘅病同埋嚴重程度
有暴力傾向就
三日唔埋兩日就嗌自殺
情緒病難聽啲係可以累你一世甚至全家,仔囡可能都會遺傳,一陣冚家又鎅手又跳樓,日日屋企搞大龍鳳,再靚都無用

樓主慎選
佢醫好埋你你依一世都走唔到
一定係白卡妺 日日都有唔同挑戰
情緒病搞不撚掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞