哩間快餐店噶炸雞真系保持到水準

11 回覆
2 Like 23 Dislike
北角德克士,呢間開係Jollibee 對面,平價取勝

其實餐牌有雞,有漢堡,又有飯,絕對滿意到追求中西合璧品味嘅顧客

雞肉🍗肉質幾滑,比KFC 好食,但又未去到Jollibee 級數

推介藤椒雞值得一試,新鮮炸,肉質鮮嫩,連d肉都有藤椒味

熱奶茶已經加咗糖,味道唔係太甜,咁樣啱啱好

雞柳有少少失望,因為口感似麥當勞麥樂雞,Jollibee 真係原條雞柳炸出黎,同埋佢哋有自家製醬汁,德克士欠缺左一啲招牌貨,令人記得佢哋嘅食材

可能係接近收舖,薯條唔夠脆同熱,不過今次主要試雞肉,所以無所謂

如果佢哋想取代到Jollibee,似乎需要再提升雞肉品質先得
又接到新project ?
噶你老母 大陸仔
就嚟月尾要揾多d
其他德克士分店唔井下?
你私人飯堂大歡戈去撚咗邊??
最近唔想食炸雞,想食burger
係大角咀附近
foodie_hk 你好
做咩過左2日先上連登差別對待
WZ店結業了

攻港「第一滴血」 國產炸雞「德克士」轉手 網民:倒閉速度太快了
https://lih.kg/3648739
俾N賓大哥食晒d翻搞到結業
喎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞