以色列都幾廢,打咗半年都未打得死哈馬斯

164 回覆
67 Like 44 Dislike
咪就係
係唔掂早講
等樓主發出徵兵令
組織一隊連衛兵過去幫手
後加一組cctoy做幕後
九唔搭八
早d 訓啦你聽朝仲要返工場呀
嗰頭成堆顛佬點樣唔打 你唔打人人哋都打你
事實證明 其實打仗已經on9
打人老母真係好難贏
以色列總理下令對哈馬斯發動軍事侵略後,有以色列被俘士兵聲稱,他原本以為只是演習行動,直到後來才發現竟然是一場真正的戰爭。對於如此情形,香港軍事專家鄭立直言「必須潑個冷水。不要太樂觀,以軍的主力應該還未出來」。

鄭立在臉書分析,以軍的主力應該還未出來,他們的戰略目標還未清楚,這些充員兵可能只是試探的炮灰,「從都是搞不清楚情況的少年兵,就知道這不是認真的,他們的裝備妥善率低,老舊,補給不足,這些不是主力,是 scout(偵查兵),拿來翻開哈馬斯底牌的炮灰」。

鄭立認為,若以色列想要真正攻堅,不會讓士兵搞不清楚情況,這些是為了試探出哈馬斯的反抗能力與部署。至於「4日亡哈」一說,他覺得只是演戲,以色列領導人不可能那麼天真,所謂漏出會議紀錄,應該只是一份欺敵的劇本,「以色列內部軍事會議保密度低成那樣?開玩笑」。

鄭立警告,哈馬斯被摸到了牌面,危險才剛開始,大家不要太歡樂,以色列應該會有第2波比之前強很多的攻勢,「別忘了,以色列情報部門是世界手屈一指的情報機關,領導人一定也是情報戰與欺敵的專家,刻意示弱並不奇怪」。
以色列係柒 畀bibi脅持住 打一場敵人唔知喺邊嘅仗
不過你仲柒 哈馬斯依種軍民一體 人盾玩法 只能夠滅族 或者蘇俄式全民流放先可以短時間內消滅佢 反而打伊朗正規軍先展示到以軍嘅威力
第一日︰
以色列駛咩打,圍兩下就贏啦,佢五十年前好能勁架
一星期後︰
以色列真係出全力打,一個禮拜就打得死哈馬斯啦
半年後︰
蘇俄式全民流放先可以短時間內消滅佢

唔知仲以為連登仔係共用大腦嘅添
你唔知大家討論緊乜仲衝入黎柒 / 幫 cctoy 死撐把撚咩
我幾時話要撐cctoy?
我路過見到你勁柒咁串cctoy 咪入嚟笑鳩你
你咁都唔明

半年前成班 cctoy 吹奏以軍
吹到消滅哈馬斯勁輕鬆
隨時消滅埋伊朗都仲得
你最上面果段其實可能冇錯
但放係半年前就講
就會俾人話你左膠 五毛 反駁隊
成個 po 就係笑鳩緊呢班榮譽猶
你衝入黎講埋d 我知既野俾我聽
把撚咩
左膠阻住曬
美國咪仲廢,打蓋達打10幾年
你淨係見到巷戰啫仲有地道戰呢
半年前班cctoy 見唔到喎
第一日就話以色消滅哈馬斯勁輕鬆喎
你五毛 左膠 反駁隊喎
半年前淨係打加沙依家同緊幾多個國家打
cctoy 半年前:
以色列一個挑晒全中東都得啦
五十年前試過

半年後:

唔考慮人道立場嘅話係可以好快
哈馬斯幾個最高層都起卡塔爾,所以色列根本捉唔到幕後黑手.
有冇玩過埋舟?
人哋彈出又彈入
全部清剿只係口號
巴打有冇聽過硫磺島戰役?個島都好細㗎咋,美軍已經無差別攻擊,但美軍都死傷慘重,日軍彈出彈入係咁打,你估打機咁容易,更何況以色列人要考慮人道立場,哈馬斯最鍾意就匿喺平民當中
巴打有冇聽過 pin 或置頂回覆?
一個係對軍隊一個係對民兵組織
美運打阿富汗夠一個禮拜收佢皮
之後個10年咪打治安戰
你個肥仔真係乜都唔識架啵
睇pin
cctoy 半年前唔係咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞