審計署發表審計報告 指郵政設計、緊急牙科服務、資優教育等未加護國安條款

73 回覆
19 Like 91 Dislike
連審計署都淪陷左
牙醫:你愛唔愛國?
病人:愛呀,愛國愛港
牙醫:但係你甩大牙即係講大話啦!
病人:咁我唔愛
牙醫:你條死黃C報國安拉鳩你
唔知殮房服務有無加入國安條款?
個頭話有自由另一邊拉人
岩岩出任個時好似話係波叔馬仔,應該等波叔退休就佢做上位
洗牙都要國安
審計署發表審計報告 指 公廁 未加護國安條款
牙醫都關國安事
係咪可以用黎教小朋友成語「無孔不入」
我懷疑隻智慧牙危害國安
寧左勿右
沙丘瀚戰第一集男主角阿爸就係咬破自己裝左毒藥既假牙同敵人攬炒
隻牙裏面可能收埋美國order,扮睇牙醫剝牙偷偷俾資料內奸,偉大嘅黨一定要保護香港市民ar
你咁講不如急症室服務都要使用者宣左誓先比用啦
讓子彈飛
梗係一邊背国安法一路邊剝牙

文革時荒唐野蠻的「新醫療法」

文革時,堂姐在醫院里工作。記得她對我說,在她們醫院,新的醫療操作規程是,醫生邊念毛主席語錄邊做手術。病人呼吸困難,在場的黨支部書記立即採用毛主席的教導:“我們需要的是熱烈而鎮定的情緒,緊張而有秩序的工作”……是瘤子上的膜,還是腹膜分不清時,科主任用毛主席教導激勵他們:“下定決心,不怕犧牲,排除萬難,去爭取勝利!”千難萬難,有了毛澤東思想就不難。他們終於認清了這層是腹膜……

https://www.bannedbook.org/bnews/zh-tw/cnnews/20120530/27119.html
畀牙醫發現用美國物料補牙
用美國invisalign 箍牙
一律報警處理
資優唔加囯安真係天理不容
暈撚左點宣誓
遲啲要袋住張宣誓卡,好似器官捐贈咁
Audit 依啲先最重要
審計署長幫手維護國家安全
以審計署角度真係要
審計署係咪玩緊低級紅高級黑,將國安無聊化,瑣碎化,兒戲化
長者牙科服務

點撚樣
整咗假牙唔好咬人?
笑能死 當年希特拉就係用國家同民族捆綁平民思想 但中國唔係應該學蘇聯要以黨為先? 點解而家國家同民族居然可以凌駕於共產黨之上?
有爛牙但冇維護安全冇得睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞