港人北上消費潮衝擊,中環上班族又少一個選擇,中環受歡迎蒟蒻製品「五感日常」突結業

12 回覆
7 Like 0 Dislike
[url][/url]https://static04.hket.com/res/v3/image/content/3745000/3748522/069_GP_300.jpg受港人北上消費潮衝擊,近期香港食肆掀起新一波結業潮。市場消息透露,中環擺花街1號地下9號舖,面積約696平方呎,剛以約5.5萬元租出,與舊租金相若。資料顯示,舊租客為一家中環受歡迎蒟蒻製品名為「五感日常」的小店,主打使用健康食材製作美味佳餚的餐廳,以蒟蒻麵及蒟蒻飯入饌,滿足所有葷素食客素求,既吃得健康又食得滿足。該店去年8月才開張,惟至今未足1年便退租,對於追求健康素食的中環上班族,可謂又少一個選擇。
一定係而家啲中環人中午會坐車上去食lunch先搞到執
做上班族生意同北上冇直接關係wo
咪係,九唔答八
主要係佔中
有幾多中環上班族會食齋??
有好多素食撚, 不過唔幫襯
港島餐廳都係港島人同九龍人去架啦,北上消費對呢啲餐廳有幾大影響呀
啲餐廳腦細就嚟痾屎唔出都賴啲人北上消費
食沙律咪得
呢啲貪得意試一兩次就夠啦
癡線呀!忙到癲都未發覺呢間執左,我覺得都OK抵食wor
好多架, 你睇CITYSUPER排沙津幾長龍
只要香港一旦有 商店/餐飲 倒閉, 就一律將原因歸入 港人北上

即係 我樓下公園個廁所 無人去大便, 都係因為港人全部北上大便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞