第一次出街飯應否AA

39 回覆
8 Like 8 Dislike
多數第一次約女仔
都會想AA
因為首先確定自己真係有興趣 同埋對方唔係照騙

但實行落黎 發現AA之後就冇下次
有次我叫對方payme我
佢block左我之後就消失左

我嘅女仔frd話我on9
又唔係靚仔點好意思要女仔陪我食飯之餘自己俾錢

應該
咪小氣啦
緊係要AA
D女見你咁有吉屎
出晒水。
信我啦, 一定要AA
個頭開得唔好,真係一齊左就煩
但係有時又驚人地嫌你小氣
認真答你
正常男仔第一次約女出街食飯最好比最貴嗰一餐
之後就睇佢肯唔肯比戲飛錢同糖水錢
對方有AA嘅諗法就夠
唔洗真係AA
對方even係做樣都得
食完成餐都冇諗住比 就冇下次
應該女仔俾晒啦,我難得出黎同條女食,佢應該要多謝我抽時間俾佢添,仲想男仔俾錢,咪咁on9啦
次次都係女仔埋單架喎
認同
當係投資咁

條女唔識做既
最多都係用一餐飯睇清楚佢

止蝕離場
啲女同我講
叫payme翻嗰下 本來幾有好感都歸零

有次係傾得幾好 好似幾好feel
我埋單 個女仔話payme我
咁我就收左啦
過左一排冇咩其他原因佢就變到唔係好show我

我嘅frd就話係陷阱題
媽咪?
樓主你天機老人都要問呢啲低級問題?
溝唔到女先有時間研究
男女平等 大家有返工 唔建議樓主做爛市
https://lihkg.com/thread/3600023/page/1
https://lihkg.com/thread/3598510/page/1

On 9 迷信撚,食個飯都要問,自己唔識判斷
第一次約會食飯男仔自發比哂係基本黎, 係接落黎攻防戰既第一步

首先第一餐飯正常都唔應該約食太貴 (平貴你就返自己收入, 最起碼請左都唔會肉痛)

如果女仔肯主動要求接落黎洗費佢比 / 要求餐飯AA咁你咪得到你想要既結果囉, 條女係識做人既, 唔係八婆港女老馮男仔請

呢點亦都會睇得出仔女對你有幾大興趣, 佢越唔想付出 = 越覺得佢珍貴過你多多聲 (e.g. 宜家係你追我你約我食飯呀, 你比錢係應該嫁)

不過重點都係你自己要感受下人地比你約到出黎本身係唔係
當你ATM, 呢點真係無絕對答案, 全憑個人感受
明顯係本身佢都對你無興趣, 比返餐飯錢你同你分返清, 起碼都係好女仔黎既
有無諗過唔關事
現實大把人唔aa都食到女
第一次咪請囉
如果佢主動pay返你咪照收
老馮既都知佢咩料溫
想屌人就比啦菇鳩寒
其實睇你本身自己個package,外表談吐等等
當然請食飯都係一個幾大嘅加分位
至於女仔未講你就主動問佢拎返錢,就係一個好大嘅扣分位,因為反映好計較,你其他嘢高分到可以遮到呢啲扣分位咪得囉
想引佢落搭就請,做下啲門面野先會吸引到人,關係都係要靠好感開始先會想認識你

想一黎就以真性格真性情對任何關係就高難度啲

社會就係要交下戲
第一餐AA代表無興趣 所以千祈唔好
巴打係咪靚仔或者mk仔
咁如果完全冇提過俾錢

但條女好正呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞