Zack Snyder 科幻片 「反叛之月2」 收看次數不及 「反叛之月1」

31 回覆
6 Like 1 Dislike
https://www.thewrap.com/zack-snyder-rebel-moon-part-two-netflix-viewership/

Zack Snyder’s “Rebel Moon – Part Two: The Scargiver” debuted atop Netflix’s most-watched Top 10 list, but viewership for the sequel fell below the first film’s opening weekend.

“Rebel Moon – Part Two” logged 21.4 million views from its April 19 release through April 21 and reached the Top 10 in 92 countries. While the sequel became the streamer’s most-watched title of the week, it failed to surpass the opening weekend viewership for “Rebel Moon – Part One: A Child of Fire,” which hit 23.9 million views during its December launch.

好明顯未發力,大家都等緊導剪版
第一集已經係垃圾,唔會想睇第二集
手賤睇左第二集,真係好垃圾
1垃圾到傻
兩集睇晒,
結論:浪費時間
Zack Snyder死左個義女之後已經神經質
基本上唔洗再睇佢d作品
又或者 Zack Snyder 根本無佢同佢嘅fans 想像中咁有才華
華納喺DC上面做咗好多錯誤決定但唔代表 300, Watchmen 真係 Zack Snyder 100% 功勞,大片廠會有其他人俾建議
Netflix 淨係俾舊錢佢等收貨,唔係真正有料嘅導演都會太有創作自由而衰咗
N記比既自由度應該比其他大電影公司大好多

感覺N記成日比大舊錢拍垃圾
電影公司出錢就唔會寫個咁嘅劇本出嚟拍,拍完又剪個咁嘅版本出嚟

Netflix 嘅不干預係要個導演駕馭到自己嘅創作先有資格享用
Watchmen 主要有強大原著支撐
接近照板煮碗
加埋Snyder 嘅art sense
都叫好不叫座
先唔講垃唔垃圾
第二集收得差過前一集係常識嚟
邊有咁多terminator 2
https://x.com/CBMovieFan/status/1782961450333425997

差唔多19%時間都係慢動作
N 記電影新Head公開恥笑過zack Snyder班bot fans

三甲已經有兩套續集

兩套 Rebel Moon 收視加埋先等如人地一套,但係成交多過人哋一倍或更多

Anyone but You 踢咗查導落嚟啦
出director cut先睇
個人覺得係有Larry Fong撐住先好啲
300, watchmen, sucker punch都係佢揸鏡
唔係仲有第三集下啩
Zack Synder只適合拍靚畫面,做導演就差幾皮
唔怪得justice league同BvS比差咗遠

知唔知點解無再合作?
宜家連靚畫面都無埋
佢班fans出嚟boycott netflix未?
因為Netflix 佢想干預都唔撚識干預,狗屎垃圾都要

講真一個劇本本身係sell George Lucas ,而人地唔撚要,Netflix 都照要

如果Netflix 有個劇本醫生睇一睇,點會肯課金

當日Netflix 一推army of dead 就出呢條tweet

所以army of dead 柒到仆街 ,佢班toxic fans 都無咗以前果種氣焰同猖狂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞