有無人帶過2老去泰國

111 回覆
3 Like 19 Dislike
去過BTS站附近一間五星,有牙膏牙刷。
酒店俾嘅沐浴露同洗頭水係旅行裝,第一日用剩一半第二日酒店冇幫我換,之後出街前收埋落行李到等佢refill。
Grab難有車??
jodd fair 勁多芝麻仁
生命作賭注
仲有好多奧巴
岩岩同完呀媽去曼谷加華欣
同屋企人去最好住近大站bts 例如nana asok個啲
除非係揀近5年開既酒店 否則可以考慮airbnb
平一半價錢但大一倍既房 重點係有微波爐同洗衣機
可以日日番去前去一轉7仔買野食第二朝叮黎食
泰國大部分洗衣機都有乾衣
日日出完街啲臭衫洗一轉先入喼唔洗臭住番香港

So far 去過4次泰國都冇肚屙
講真泰國40度你唔會仲揀啲街邊生野去食呀嗎
日頭食商場餐廳夜晚食夜市基本上冇重複過

建議隔日加入spa/按摩 包你兩老滿意
就咁係klook book個啲都好夠
出入就bts 為主 grab其實好快call到
但曼谷日撚日都塞車 由30分鐘變45分鐘係常識
我通常都係夜晚先call 廢事屋企人攰 又小啲塞車
thx

夜市都有機會肚屙其實

去華欣好難鐵啦,曼谷去華欣個程你幾耐
洗衣乾衣要幾耐。無洗開衫
帶你老豆去rainbow
唔好去d細鋪
jodd fair 有咩野好食唔伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞