殘酷現實:當你有了期待 一定唔係你袋

25 回覆
2 Like 3 Dislike
當係對方所擁有既事/特權有幻想既時候

往往就成為你沒資格得到既結局

比如:

好想溝到空姐,因為可以有一折機票周圍去

往往得到這個特權的人係對是項誘惑毫不在乎

條件交換條件的世界,佢有呢種特權自然審視對方的能力是否均稱

因為個人既貪戀,就突出個人能力的低下

人地都唔會選擇你

唔知有冇人明我講咩
有冇翻譯
好似明又好似唔明
即係你愈想得到既就愈得唔到

就係因為你無能力 所以先想得到呢樣野
簡單啲 應該係人係貪心 會想得到比自己更好既野
但對方同樣貪心 亦都會想要更好
咁你無野俾到佢 你又會點得到
即係你越想溝女越唔會溝到
求求其其相處先會成功
一旦你認真上心,就會好謹慎變死毒撚
而d女就會feel到你目的性
當你係次自己一等嘅追求者or供養者
女仔幕強,當你有追呢個印象就唔會容易仰慕你
繼而唔會產生愛
冷靜D照下鏡,睇下自己個樣,同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦

世界好公平,如果人人都心想事成會天下大亂

世上總要有你D咁既廢人
我想發達 因為我窮
喂喂喂 你明我講咩唷 好似解釋仲好啲添
唔好咁啦 我明既
所以你target有錢女 人地唔會show你
係你自己蠢俾人知道你嘅目的
通常d人都會叫你自我增值

花香蝶自來 唔好溝死1條女

唔好期待電視劇既愛情故事 因為個d係經人手作出黎

奈何

我既愛情觀都係靠電視機建立出黎

現實無呢一套愛情 我亦都唔需要現實既 綠帽 3p 約炮 貪你香港身份證 當你提款機 呃你樓
要你錢 貪你呢樣個樣 手機一堆貨

呢d愛情 你要埋我個份
有陣時就係唔直接講 當你對呢樣野有幻想既時候
自己都好自然做低左自己
所以其實現實就係條件選擇條件

其實都變哂質 亦都思考唔到婚姻的意義(男性角度)
咪唔好要 要黎仲咩 上面個堆情況 乜好吸引人咩個d係你地心入面期待緊既事咩

點會係姐
真,寫作、表達能力越低嘅人,越想長篇大論講大道理
係咪講緊我
所以心態緊要 你都係一個強者
條件揀條件
有冇睇過張圖
上上男配大部份上上女
上男少部份上上女
如此類推

社會係咁現實
學生時睇MK/靚仔/口才
工作時睇高大靚仔/有錢/口才
唔關事 係你就算拍緊拖 結左婚 條女都會好唔老實 手機入面 (一堆貨)你隨時比人帽左都唔知咩事 你以為拍緊宮崎駿 sorry

條女幫你拍緊 夫目前犯

仲要無縫連接 口交 打真軍 免費任砌 貪你錢
當你水魚 總之我都唔想講太多 現實d女 14歲開始玩性愛 玩到爐火純青 跟本去到30歲 35歲 下面黑到仆街 幾百手都黎 然後話嫁你
其實都係 依家啲女其實幾識玩 大條道理後生玩完 大個左唔驚 因為知道一定有港男埋單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞