香港寄包裹去瑞士一問

43 回覆
0 Like 37 Dislike
學校宿舍又唔同講法
唔知比唔比送上去房門口喎
可能要向宿舍啲職員/部門查詢左有無得代收件?
始終唔係酒店frontdesk, 唔知會點安排
瑞士有德國咖哩腸食,你啲零食就收埋一邊
仲有, 唔好寄液體, 搏唔過
攪到成份件扣起左就無謂
瑞士laderach冇得輸
經歷, 環境都唔同, 成個人思考,喜好同香港生活嘅人會差好多。

出得國d 同學,外國生活本身又唔洗儲錢, 洗錢 一定開心。 放假開車去其實國家玩。

真心同你講, 時間愈耐,佢會愈黎愈離地,你地分別愈大。
與其買嘢俾佢,你不如直接飛過去,如果唔係通常9個月就。。。。
壓力大,一個人係外面,最易係位人入,買下野食,飲下野,車佢食下甜品
出過國生活,真係會睇唔起香港 同香港人。
香港人個世界好細。成日只係去日韓泰。
係歐洲,放假去其他城市玩, 食野又多元化。
香港人又唔識講笑,成班鄉下仔,一味識開工。

真心你送禮物,不如飛去同佢玩下。 行動啦。
如果唔係,佢見d 香港食物 真係好無奈。
人地野食又新鮮,又多選擇, 你寄香港野, 真係好鄉下仔行為。
晚晚扑野邊得閒理你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞