[YG] BABYMONSTER討論區 YG網上客服上線了

750 回覆
12 Like 9 Dislike
我都想做個鬼仔
藍色眼影真係好kam
茶仁咁靚都差啲carry唔到
Yg唔係諗住 2ne1 comeback可以挽救到啲咩呀嘛?
BM就話從來都係歌問題,唔係人問題
師祖係連人氣都無咖喇喎係呢代
D fans 都結晒婚

專心搞好BM 仲好啦
15週年想搞下花臣俾fans啫咁都有得講?
係咪搞錯左啲野
係CL 佢地想開15年con 先黎搵yg 傾
講到好似係yg 搵佢地返黎救亡咁

CL 都唔係第一次表示想4人合體
彌補當年無預警解散嘅遺憾

真正救到yg 嘅明顯係bp 嘅合體同tour
2ne1 最多只係還fans 心願
當年2ne1搞到不歡而散
宜家都肯番黎都唔係用錢請番黎人哋就肯
更何況YG出名冇錢
你自己唔喜歡就唔好話冇人氣
頭先唔知係開con
不過開con都一定係fans向
又係一筆支出
但大佬 開得con一定岀埋新歌,有新歌一定係迷你專至少,唔通個con淨唱舊歌咩
又係一筆錢 無話過取悅fans唔得
不過佢唔好預有新一代鍾意
同埋希望楊分到邊樣重要啲,一陣將岩韓國人口味既歌俾左師祖就浪費晒
韓國人仲care咩係好歌咩
YG廠牌就係出YG向嘅歌
BM一出道到宜家就係出緊YG一直做果類音樂keep on YG style就係人哋口中老套
你自己一直屌鬼BM冇好歌只係睇所謂宜家韓國水榜
鍾意聽YG類音樂就會聽㗎啦
唔鍾意聽咪自己去搵第二隊聽
硬係要將自己好聽同人氣級灌水作品嘅準則放入BM
亦唔見得YG會出抖陰歌取悅任何受眾
同埋唔覺得2NE1會有對BM或者其他YG團有任何負面影響
2NE1有份搵錢撐YG果陣你BM都未戒奶啦
我從來無屌鬼BM無好歌,屌yg成日行同一風格其實係你地乍喎,咩”sheesh”好核突,變奏又屌,forever又話老套,你可以自己loop番之前你哋自己留過咩言
Sheesh 同forever呢啲咁大爭議既我係一直都話鍾意既,even batter up我都只係覺得佢唔岩做岀道歌
我不嬲都唔care韓國人啲榜,BM本土紅唔紅我唔care
只要佢哋keep住岀歌,有資源,有外國人支持,我話知韓國人有無人鍾意姐
我care係BM既資源only
依家擺明就係yg條水愈黎愈細 要r水
痴線,咩服務fans
師姐岀左道 咁多年 你估CL佢哋無傾過comeback咩
係楊唔俾姐,因為師姐紅L到仆街,楊根本唔想同唔需要分資源俾CL佢哋
依家yg要水,師姐又半岀走左,本土又唔夠撐BM,咪搵盡方法r水囉
你當然可以當今次係服務粉絲啦,不過傻既都知最賺錢同最駛錢係咩 咪就係開con
Fans從來最開心都係岀多啲新歌,開多啲fan meet近距離傾下計簽下碟 which is yg係賺得最少
樂觀啲,啲老粉絲仲buy ge開con咪叫賺得番少少
佢仲要搞另一隊新團
諗都諗到分到幾多資源俾BM la
少女時代15週年淨岀歌唔開con
唔通就唔係服務fans咩?
未開因為sm未等錢洗姐
呢啲叫現實

Btw我都係會入場支持師姐巡演
但師祖開con? 司馬楊之心 路人皆知

你可以唔同意 但我覺得唔需要再討論落去
Time will tell 下2年見真章
我睇得出yg都算有心搞bm喎 一定好過bp啱啱出道先 4大公司入面已經係最少團嗰個 搞多團唔係好過份姐
佢有被迫害妄想症
21未出黎唱已經傻咗
同埋新團好似係男團定位都唔同唔知驚乜
ahyeon 跳2ne1 真係好撚正
MONSTIEZ
我係MONSTIEZ牙hi
個應援棒有啲hea
以為首爾場先公佈
Rora幾啱報新聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞