原來法國麥當勞連任何即棄嘅嘢都唔俾用

212 回覆
1213 Like 32 Dislike
?
法國有麥巴比
比$1香港人都屌哂鬼
施主無得搞
如果係重用既木餐具都幾污糟
就算日本個啲都用到起粒粒
密實盒
油浸果啲襟用啲

冇浸果啲
浸水耐會漲/軟
然後刮就會起粒
依家唔係話要污染、製造零垃圾
如果係嘅就全世界唔好有生物
幅圖入面何來紙飲筒木叉木匙羹
有啲撚樣小兒麻痺會倒瀉
留港撚係咁上下
邊屌邊唔肯走,垃圾到仆街,係咁上下
反駁隊係咁上下質素
咁佢話“香港一樣有人屌”
講到啲人好似盲屌咁
而家有晒圖有晒片件工具係基本功能都deliver唔到仲要比人窒返香港人乜都屌
真心你哋有冇得咁撚賤種

政府啲政策on9就一定
但香港死多兩錢重就係因為有呢啲on9仔連隻匙羹用唔到屌兩句都要比你屌返轉頭
但香港死多兩錢重就係因為有呢啲on9仔,同你講到明幅圖入面何來紙飲筒木叉木匙羹都唔撚明

人哋直接唔用紙飲筒木叉木匙羹咪紙飲筒木叉木匙羹問題

你依啲弱智真係好撚弱智,同啲紙飲筒木叉木匙羹一樣無撚用
ching中文係咪拎U
不如睇返清楚我上面講緊乜先
係有兩句你見㗎可
New york times

美國民主怪現象:為何不能一人一票選總統?
https://cn.nytimes.com/world/20161111/the-electoral-college-is-hated-by-many-so-why-does-it-endure/zh-hant/
你就拎u
人哋直接唔用咪會無問題咪唔洗屌
你明知有問題都照用你咪係弱智囉
住緊歐洲
可以話你知間間餐廳都係即棄木餐具唔好自己柒就扮晒野神化外國
仲要木既都收你錢
外賣有包膠既要收surcharge 係講緊每件item計
紙造果D就一間間 例如超市任你拎 反正個成本計左入你個salad度
至於乜鳩食牛扒 人地根本預你無論係屋企定office食都會有餐具架啦
就算香港你都唔會癲到係條街坐低鋸扒掛
你話做送貨/跟車/清潔呢D 帶D餐具放係架車/背囊係咪咁難
有D cctoy又話食完點洗呀 其實用過餐具未 食完拎紙巾/布抹乾淨已經可以留到返屋企再洗
木/紙餐具柒係一回事 有D位夾硬搵野屌都係事實
唔講以為香港食D野係全世界得香港獨有 一定要用膠餐具先食得
係 歐洲M記 麥旋風都係咁
膠杯蓋目的係防止飲品瀉出
https://lih.kg/bJcqEPV
#16 回覆

你入去望吓班垃圾無杯蓋就專登倒瀉佢

法國果度有冇杯蓋呀

你咁撚弱智你留港係正確,唔好出去失禮人
啲留港撚係咁垃圾弱智,所以先死都要留港
麥旋風唔係液體 用呢支spoon係食到架
呢支野連potato gratin都食到 好用過木叉
香港D餐廳柒在買D木/紙餐具買最cheap
歐洲一係就收你外賣餐具紙
一係就將個成本計埋落個餐度
總之唔會一味俾最cheap既野你
M記都唔係淨係得呢款木spoon
呢個年代係得茶記係人手洗姐
一係間鋪已經有機,唔係就成箱運去工場洗
似普通餐廳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞