環保撚:其實屙屎都可以唔使用廁紙

150 回覆
13 Like 134 Dislike
高級有吹風版
有排都唔乾
食屎啦
疫情嗰陣又唔講環保
而家先嚟講?
日日掉口罩每日產生幾百萬件垃圾又唔講?
日日做檢測浪費幾多塑膠又唔講?
禁堂食掉咗幾多即棄餐具又唔講?
仲有政府銷毀咗幾多未打疫苗又唔講?
隔離營日日養老鼠又唔講?
https://youtu.be/n7nFEnFtvCM

用貝殼咪得,原始人真係
刷屁布 NANAQ
意思即係抹任何野都係用布,洗布都要用好多水喎
水資源都好重要
嗰個Anson Chan真係話你戇鳩驚你嬲,古代啲人唔撚着衫㖭啊,攞塊葉擺喺碌鳩到周圍走,啲肉全部生食,行幾十公里狩獵㖭啦屌你老母,着衫都唔撚環保,計我話生存都唔環保,每呼吸一下,呢個世界又少咗一啖空氣,應該冚家剷早啲去死,咁呢個世界就整潔乾淨又環保啦。
移民離開最環保
綠領帶頭要人環保
黃絲鼓催移民
政府要搶人才留人才
愈諗愈唔對路
搵咗好耐終於搵到
人哋環保撚係真係可以唔用廁紙

根據外媒報導,該名媽媽 Eloise Marsh 近日在 Facebook 上售賣一款自製「可重用廁紙」,她表示該廁紙在清洗乾淨後,重新拼接起就能夠重複使用,不用再為搶購廁紙的問題煩惱。

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/6062768-%e8%8b%b1%e5%9c%8b%e5%aa%bd%e5%aa%bd%e7%b6%b2%e4%b8%8a%e8%b3%a3%e3%80%8c%e5%8f%af%e9%87%8d%e7%94%a8%e5%bb%81%e7%b4%99%e3%80%8d-%e7%b6%b2%e6%b0%91%ef%bc%9a%e7%94%a8%e5%ae%8c%e9%82%8a%e5%80%8b%e6%b4%97
幾時禁埋m巾?
一次性好唔環保囉

同環保撚討論同耶撚一樣 佢永遠都會話你知力嘅解決方法 姐係佢啲布好撚多屎跡
古代係用草,用完丟返落草地施肥
是,其實可以唔洗用廁紙,必要時洗手,洗手要用食水都唔環保就舐乾淨佢
條友係咪玩膠
典型ON9環保撚,
人地覺得唔方便就係自私,
佢自己搭車食飯開冷氣呢D炭排放就係必需
講真 就算美心 大家樂 大快活D餐具都好西難用
其實月經杯同布真係環保好多 又慳唔少錢
waste water
waste electricity

U better just eat it, n lick yr fingers.

google translate:

浪費水
浪費電力

你最好直接吃掉它,然後舔一下手指。
古時用樹葉抹就算
我建議環保撚用樹葉 竹片, 瓦片
平時用開手指
為環保連手都唔洗
最鐘意行環保小店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞