有冇啲USB 電暖杯?

38 回覆
0 Like 2 Dislike
去酒店. 我一定飲蒸餾水
但係朝早起身. 又想飲下暖水. 但信唔過酒店嗰啲電水壺
知道 德國寶有電水杯, Philips 有電水樽(但都係插濕電,條電線好大嚿)
有冇啲可以插USB. 可以煲到啲水暖暖哋.50度左右就夠
煲到50度唔夠殺菌喎
插USB唔夠力
要煲水條線多數係梅花頭(米奇老鼠頭)
usb想當煲水你煲一個鐘都未必夠40度
樓主講咗用蒸餾水
啱啱搵到呢隻, 45度都OK. 不過見到00:45 啲字
同埋佢連埋內置電, 應該幾重. 我純綷想喺酒店起身飲啖暖水
https://www.youtube.com/watch?v=z-MQoxX4VNA
其實4X 度就夠
就係唔想帶多條梅花頭電線好粗好大嚿
futurelab
有個usb差電d電好似夠煲3轉60度水
但煲一轉100好似就無電
所以比人笑智商稅嘅電熱水杯
講真個殼同外型就唔錯嘅
但好多人話200蚊買呢舊野好蠢
我就覺得還好 但我少飲熱水所以無買

https://youtu.be/GDSNKJdG9NA
係. 純綷煲暖啲蒸餾水就夠. 4x-50度就夠
呢個brand所有product都好似scam
乖乖地買個220v果d啦,usb等到你再訓多次都未暖呀,usb係俾你本身係暖水入,佢幫你保溫多過你凍水入你煲暖
佢個電腦掛燈我還好啦
用左2年幾都無壞 我有時又真係會隨手
係電腦房拎去張床拉隻腳做背燈咁睇netflix
佢嘅product 淨係有買呢樣
thxthx...就係我想要既嘢.
不過唔知幾重? 有冇啲冇內置電. 直接用usb 煲暖就得
不過呢個牌子...係邊個國家? 唔介意大陸嘢. 但大陸嘢就想買返啲大陸既大牌子
https://www.germanpoolstore.com/chi/ktt-109.html

我當年同個女去旅行煮通粉俾佢食都係用佢
其實我有PHILIPS GoZero
就係嫌佢條電線好大嚿
又唔係熱水有幾難
用佢煲煲完座熱
你需要嘅係耐熱杯/樽

其實用房內熱水杯就得
不過你又會話唔敢用
師傅 牌子 youtube 都比埋你
你自己比d誠意自己再掘落去得唔得
唔好咁懶
以為依道討論另一種電暖杯
用酒店個熱水煲. "冰鎮"我個杯?
SOR
用開摺疊式熱水壺
同老人家去旅行佢好滿意
買左Philip 個隻旅行朝早煲水用
去日本會慢過香港煲
男人老狗成個女人咁
想請問下philip隻杯喺日本煲熱水要幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞