[扮工好悶]返緊工又冇野做既入黎吹下水(135)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
屌, 連登網頁版又改左, 個圖片MODE變左去左下角, 以前係MENU黎
習慣性地想按MENU但次次變左圖片MODE
算罷啦, 聽日咪又係狂風暴雨但掛黃雨, 之後水浸咁返工
希望我條村唔好水浸已經好開心

10點先掛8號

次次都係咁架啦

寧願返全日都唔想放半日

我打風放假扣錢, 所以如果放半日不如真係返全日算

返到去都做唔到野, 坐一陣又話放工

老細: 你可以OT架

OT有無錢先
有冇請左聽日下晝嘅同志

我日日都18:00即刻走

煙腸唔準時走其他同事會hard feeling

in腸使唔使咁chur呀

我有同學去某大銀行intern...日日都要OT...起碼8點

銀行。。。。咩dep

如果佢做sales應該揾唔小

都話intern
屌, 連登網頁版又改左, 個圖片MODE變左去左下角, 以前係MENU黎

我隻f5又爛左
聽日打風 (大機會)
有冇請左聽日下晝嘅同志

如果撞正打風...有冇得退番半日假?
有冇請左聽日下晝嘅同志

如果撞正打風...有冇得退番半日假?

通常都冇

我隻f5又爛左

頭先又俾個同事搞到好燥

我日日都18:00即刻走

煙腸唔準時走其他同事會hard feeling

in腸使唔使咁chur呀

我有同學去某大銀行intern...日日都要OT...起碼8點

銀行。。。。咩dep

如果佢做sales應該揾唔小

都話intern

我知呀。。。。。咪就係話如果佢係sales囉
有冇請左聽日下晝嘅同志

神算子
聽日打風 (大機會)

呢句咁似我D親戚WHATSAPP GORUP, 我D姨媽姑姐係咁forward呢d出黎
"個風轉左 今日黃昏3號 明早8號(8成機會)"
聽日打風 (大機會)

呢句咁似我D親戚WHATSAPP GORUP, 我D姨媽姑姐係咁forward呢d出黎

仲有啲咩行船既朋友放風
聽日打風 (大機會)

仲有啲咩行船既朋友放風

我有朋友真係返貨櫃碼頭, 佢話根本無呢D

我隻f5又爛左

頭先又俾個同事搞到好燥

又邊個激嬲你

我隻f5又爛左

頭先又俾個同事搞到好燥

又邊個激嬲你

都係同一個
我真係唔明點解唔可以正常咁溝通
聽日打風 (大機會)

仲有啲咩行船既朋友放風

我有朋友真係返貨櫃碼頭, 佢話根本無呢D

如果佢係渡輪反工既我就信

真係唔識, 我頭先要GOOGLE個字

我隻f5又爛左

頭先又俾個同事搞到好燥

又邊個激嬲你

都係同一個

佢又挑咩機

我隻f5又爛左

頭先又俾個同事搞到好燥

又邊個激嬲你

都係同一個

佢又挑咩機

其實都已經變左日常
咪又係有D野想問下佢/討論
但佢係要串柒柒咁, 唔知點解唔可以普通咁溝通
岩岩先睇到, 好撚正
https://lihkg.com/thread/368618/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞