DAC Amp 新手求教

22 回覆
3 Like 9 Dislike
推隻DT990 Pro
做咗小小功課 end up睇中依幾隻,想請教吓大家會點揀?

屎牌
Jotunheim
Magni 3+ & Magni Heresy
Magnius & Modius

Topping
Dx3 Pro+
Dx7s
Dx5 lite

主要用嚟聽歌,打escape from tarkov,玩樂器0天賦 唔洗mix/record 。speaker 用緊iloud micro monitor

JJ插沙 求袋錢入袋
直接用magni + internal dac
香港人同外國人
Reddit開post 已經幾廿個friendly reply

依度得一位有心人 幾個負皮

真係開始體驗到文化差異
budget 買得Jotunheim的話加少少買埋dac card
差唔多價位,唔介意大陸野可以試下hifiman ef500
ifi zen dac v2?
Schiit
[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(93)
https://lih.kg/3640826

係集中post問應該快D
本身香港已經唔係多人玩
個個都驚比老屎忽笑淨係識負皮
有d就見問Topping大陸野就負皮
認真,除咗連登個耳牛post之外,可以去台灣嘅論壇睇下,熱鬧好多,燒得大嘅人更多
btw topping啲聲係科學聲,即係比asr論壇測試打飛機用,但聽出嚟冇乜音樂感,schiit就有feel好多,除咗屎牌,可以睇下jds, monolith, 或者一啲用r2r dac嘅廠
傻啦,你Reddit講990好一樣食負評
soekris dac2541
rme adi-2
rme adi-2 用家
建議直上依隻
不過都想知adi-2 加咩amp好
我見佢攞曬reddot又成,但reddit d人話係用嚟賣貴d 分別不大
感謝
有睇過 不過嫌佢外觀核突
感謝
感謝
感謝
冇話990好 係budget 有限 , 想要fully open back,聽positioning. 有推介嗎?
HD800s
少貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞