黎明一定係90年代最撚型既亞洲歌手

63 回覆
20 Like 28 Dislike
https://www.facebook.com/61557147953669/videos/951331643142290
睇睇佢顛峰身型成身紅色都著得好撚型
成身緊身
慢慢睇佢行出黎,真係秒殺mirror
難怪佢係韓國始祖
呢場係10國歌迷
你睇返真係明點解佢可以紅到咁撚顛
再去對比依家既香港明星
當時係男人都想要佢果種身材
之後d韓仔就跟晒

佢顛峰時一定係四大行出黎最型,同一睇到就心動果種類型

呢句真,Leon身形骨架樣貌都係世界級
個個淨係識捉住人哋走音一次喺度笑,又唔講吓之後佢唱live好穩陣好進步
佢身形同骨架都係Model級數
男人唔明佢到底有咩咁出眾
佢顛峰時期果種骨架係真係行出黎好撚型
其實當年要練 Body,難度同依家有無分別?
等睇食煙gif
佢個骨架身形,做gym係練唔到
淨係膊頭夠橫都已經夠殺,加埋條腰又瘦隻腳勁長
簡直就係度三角身形
本身城城好靚仔,但係一行埋佢度好似細路仔
佢吊打劉德華
以前唔追求咁大隻
黎明呢種係標準世界級身材
之後韓仔跟晒
好多人根本唔明
見過真人就明
依家啲韓星都係玩緊黎明以前啲造型
個個都淨係講佢唱歌走音同埋話佢鳩
忽略身高其實淨係佢身形同骨架都係世界級頂級Model級數
夾硬要講咪話唔夠畢彼特嗰啲白人
黃種人嚟講佢算係頂級
男人唔識睇男人
佢90年代秒殺咁多女係佢既道理
日本仔又公認唔夠高
你夠係男人你夠鍾意佢
我都想有佢既身型嫁
問題係難
抄足啦
你好難想像90年代有黎明呢種亞洲身型比韓仔抄
所以佢個身型著咩都好睇
成身紅又得,成身白又得
所以90年代佢行出黎全場d女尖叫就係咁解
點解人地話佢係90年代四大最撚靚仔,或者係最靚仔
原因就係呢度,佢個高度180,再加個三角身型,長腳
真係無敵

你再睇下mirror,一係大隻,一係肥
一係人妖

呢張相佢比例真係癲到爆膊頭又橫,條腰勁瘦三角身形
隻腳長到cls就算依個look都吊打依家啲韓仔

成個娛樂圈最靚仔嗰個都冇得同佢條毛比較啦,更遑論Mirror嗰幾坺嘢

加上佢唱歌又好聽把聲又夠中氣,依家唱live不知幾穩陣
佢啲歌勁好聽依家聽返都唔老土全部都勁經典
香港冇可能再出到一個咁樣嘅明星,全能型

靚仔到不得了已經係佢眾多優點之一
淨係佢嗰份氣質放喺而家娛樂圈都已經冇人贏到
公子哥兒 瀟灑倜儻 儒雅非凡 風度翩翩 謙謙君子 彬彬有禮
同時喺佢身上又搵到啲陽光少年嘅氣質(佢九五年經理人事件同埋樂人谷事件之前仲好陽光 活潑又靚仔 成個大男孩咁) 最癲嘅係佢仲可以Carry埋浪子不羈嘅氣質
黎明真係好癲,就算係佢依家我都覺得係好靚仔
佢唔止吊打香港娛樂圈,我覺得直程放喺成個亞洲佢都係神一般存在
佢啲身形係操唔到出嚟
喺以前未興肌肉男嘅時代嗰陣佢都已經有操,再加埋佢骨架咁靚
佢又唔會太大隻,所有嘢都恰如其分
世紀級靚嘅身材

佢無論着全黑全白定係啲鮮艷顏色都可以Carry得勁好
佢着西裝真係前無古人後無來者咁英偉,真係好好睇
佢着起白色衫簡直就係白馬王子真人,器宇軒昂風度翩翩情深款款,唔怪得會冧死女
着起黑色衫就氣質爆棚 型格非凡,玉樹臨風 不羈倜儻 超級cool

當年佢拍原振俠,着chrome heart 皮褸戴黑超個look真係型到癲娛樂圈佢戴黑超真係最好睇

跟住拍火舞艷陽嗰陣着Versace ,完全係將個感覺演繹得淋漓盡致

佢真真正正擔得起呢幾個字:公子世無雙。
心動呢個詞語講得好
真係見到佢會心跳加速,會有心動嘅感覺
簡直就係完美夢中情人 白馬王子嘅真人版

呢種感覺係見到其他靚仔嘅明星都冇嘅
嗰陣無明星著長褸,係佢著起之後啲人先跟風,當然無個著得好睇,多年後啲泡狗先跟
詳情睇返佢1995年那夜我們在霓虹燈下起舞演唱會
演唱會後半段嗰陣佢着咗件白色長褸,唱情緣 嗰陣時 企喺升降台上面,一襲白衣昂藏六尺器宇軒昂,情深款款,簡直白馬王子降生世上
依家啲泡狗着長褸都冇佢一半咁好
連登仔唔識睇人
永遠只係睇個樣去分析靚定唔靚
女佢地就識分,濃厚既狀,大波,腳長
男佢地就唔識分
一味睇有冇輪廓夠唔夠深
身材一味大隻就最好

但當你行出黎果刻,就睇到點解佢係巨星
昆唔到人
依家大陸人有錢左都識睇
佢地都分析到點解d韓仔返左去90年代
黎明天生嘅星味真係好重
我記得有一張相佢同好多好多明星大合照 佢企喺一個角落頭我都係一眼就見到係佢佢天生有光芒

所以你見我話佢公子世無雙 佢除咗天生氣質爆棚 帶起黑超都可以carry到加埋身形身高嘅加持,得罪講句無論係今時今日定係當年嘅娛樂圈,佢一行出嚟都真係殺曬 劉德華郭富城唔係佢對手

個個都淨係識捉佢唱對不起 我愛你嗰陣走咗音,又唔講吓依家黎明把聲keep得又靚唱live又穩陣
甚至乎呢一刻佢都仲係最靚仔頭髮勁濃密皮膚勁好狀態超好,睇落去最多似40尾啲

所以佢真係係永永遠遠嘅偶像難怪啲女死心塌地
上杉昇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞