(左癌) Victoria's Secret銷量暴跌 高層:評價正面卻毫無作用,將棄女權牌重推「性感天使」內衣騷

360 回覆
476 Like 22 Dislike
會咩?
yea boi
讚完唔買
靚女嘅敵人係醜嘅女人
我like咗
up
DEI.

Didn't Earn It.
已經輸曬俾CK
人地CK做branding 做得好好

一方面sell班囡 就咁著佢個bra出街
同時間sell 佢地著CK bra同男人做愛 又好有吸引力

女權市場 父權市場 一網打盡
呢個真
靚女本身 就咩都有 唔洗爭取
係啲豬扒先會話物化女性
享受唔到成果 loser就搞爛個場
叫座不叫好?識中文?
啲friend問你咪買咗弱智着嗰件衫
本身無樣無技能無專業
搵啲野出黎呃飯食
得到佢本身唔可能得到既地位同收入
根本人就係會追求靚

你搵件唐氏出嚟夾硬話佢靚咪仲仆街

搵鬼買咩?唔通其他唐氏睇完之後會咩?
有sweet baby代表各界都有各界既sweet baby
廣告界, 電影界唔知幾時先收佢地皮
仲要啲垃圾名星都會死痴爛痴痴名氣, 好似妙麗果堆除左哈利波特都唔撚掂既垃圾
up
賣concept 維生
又有一班傻鳩信

同邪教冇咩分別 非我族類者死
女權=服侍醜女
但佢個品牌啲衫本身就係性感,再直白啲就係淫賤,俾靚女着嚟挑逗男性性慾,你同啲女權自high,梗係無人買
跟本偏離晒本意,為咗迎合女權,刻意妖魔化用嚟挑起男女性慾嘅產品。
搞到車展model失業
你真係睇落好弱智
你睇黑人魚嘅票房就知咩事啦
【Victoria's Secret】品牌銅鑼灣旗艦店突然結業,並遣散所有員工,這是繼英國分部申請破產後,另一不利消息。

到底維密天使的「墮落」,是因為新冠肺炎引致零售寒冬,還是自身形象一落千丈,才導致今日的局面?

時光倒流到2017年9月,當時Victoria's Secret高調地承租銅鑼灣京華中心店舖,這有六層、總面積逾5萬平方呎的巨舖,上手租客是Fast Fashion品牌Forever 21,月租700萬元簽下10年長租約,大家對性感維密天使降臨銅鑼灣,都顯得雀躍萬分。

不過未及三年時間,Victoria's Secret銅鑼灣旗艦店已靜悄悄落幕,十年租約未過一半已退出,也許需要賠逾6億元租金,所有員工遭遣散,這是繼Victoria's Secret母公司L Brands在美加因業績虧損下關閉250間分店,以及英國分部申請破產後,品牌再遇上重大打擊。

蝕撚死
Victoria 哩個名已經將女性物質化,又唔考慮trans 既感受
改名peters secret 我地LGBTQIA2S+. 先考慮幫襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞