上TVB遭批判丨 開live回答網民提問 方皓玟:我唔覺有咩問題

95 回覆
52 Like 51 Dislike
#方皓玟(#小明)日前在社交網預告將亮相 #TVB 音樂節目《J Music》,跟LOONG 9成員冼靖峰合唱《分手總約在雨天》,有網民表示對小明失望,連日在她的社交網留言鞭撻。

小明今(22日)在IG開live跟網民傾偈,回憶曾跟陳蕾一起拍亞視劇《親密損友》,「我覺得好有趣,呢個世界好細,大家做呢行,只要你肯奮鬥去做,始終都會做到一個自己嘅天空,嗰時大家都係細路女,喺亞視演劇經歷一段時間,去學習去認知自己。」

有網民直問「為何上TVB?」小明表示:「我唔覺有咩問題,歌手都想多啲機會去推廣自己嘅作品,任何平台都歡迎,自己係好隨意,覺得冇所謂。」她表示網民每個留言都有看,自己亦會站在對方的立場去反思,但如果覺得自己沒做錯,問心無愧就會繼續去做。

對於很多網民反對她上TVB,小明希望大家了解節目製作才作出批判,「我知好多人唔睇TVB,但可以去睇吓,啱咪睇,唔啱咪唔睇,何必諗到咁複雜?」小明慨嘆很多人都是未審先判,無論對人或對事,「有冇真係去了解呢個人嘅背景、佢背後發生咗咩、有咩苦衷,又或者佢以前做過咩呢?唔好就咁judge人哋。」

雖然有網民支持小明,但亦有網民表示不理解,更揚言要unfollow以示抗議,小明表示︰「當然你可以unfollow我,因為呢個係你自由,你鍾意我就會繼續鍾意,follow過我之後unfollow都係緣份,多謝你哋曾經follow過我。」

有網民問點解唔上ViuTV?小明指已很久沒上ViuTV,「只要任何平台邀請,可以宣傳自己嘅音樂都可以。」

#娛壹
收咗人哋層樓,講句野都大聲啲
港豬:唔理咁多 總之viutv好黃 有國務院股份都係咁話
的確無問題
唔使搵食咩佢咩料邊個唔知
我想有飽飯食
唔啱聽嘅咪養埋人哋囉
唔通要人練仙咩
林二汶:公平咩
究竟同viutv有乜仇口
啱咪睇,唔啱咪唔睇,何必諗到咁複雜?

唔係架
自己唔鐘意
就要踩到地底泥
其他人睇嘅都係on9垃圾
暖男爸爸本身搵佢做,最後踢走佢搵左張可頤
拍劇當佢後備,人地預左檔期,然後飛起人
好多人都照返大陸玩啦
嚴人寛己不嬲網民係咁
黃絲自己打份中資、藍店、正苦工就得,
人哋上TVB搵食就唔得
2024仲嘈緊點解上咩台個啲一律係弱智
平時肯定係無撚支持過個歌手
返大陸玩,食潮汕牛,飲手打檸檬水,屌鳩香港餐廳垃圾,然後人哋上一次tvb , 無骨氣

睇返 mirror 算吧
DiuTV 同 cctvb 都係仆街啫
有網民問點解唔上ViuTV?小明指已很久沒上ViuTV,「只要任何平台邀請,可以宣傳自己嘅音樂都可以。」

佢係咪講緊diutv都冇撚請過佢咪唔上
viu最垃圾
成埋殺人犯
班傻鳩黃絲成日當viu黃
欣賞佢有骨氣
自己唔鍾意就係藍
自己鍾意就係黃
香港人:我唔係鍾意大陸
而係唔想比面超哥留港
星期六北上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞