dllm環保撚 你地平時徒手食炸雞?

453 回覆
2589 Like 179 Dislike
咁咪賺少咗 睬你都傻
佢而家大條道理話係政府唔准免費派所以要收錢
第二次佢噴泡時縮手,出手先伸手咪得

利申:食完冇紙巾都會trigger 部機,再skip出泡出水,淨係擺廁紙
以前不嬲無手套, 但係有濕紙巾提供
環保撚真係要死全家
人地mos burger 都有個紙袋俾你方便渣住食
咁咪係囉講中咗
所謂「環保」根本係攞嚟cut cost慳皮同埋賺多筆嘅藉口
有間 kfc 原本有呢部嘢,之後拆咗
唔奇,實話豬牛養殖炭排放量多
KFC發發
上面成班弱智撚,食雞駛撚用手套咩,拎兩隻木叉同一張餐紙巾,先將餐巾紙捲了起來,再將兩隻木叉插入卷起嘅餐巾紙兩邊,然後將餐巾紙對折,咁就變成個夾, 夾著食咪得囉
個重點都唔係cut cost
只係將立法帶嚟嘅影響全部轉晒落消費者
唔係屌kfc,走去屌「環保撚」
明嘅,今期重點字眼+p牌狗
咩都話加一蚊留番啲錢去日本好過啦仲同你係香港食埋啲傻閪野
好似狗咁食咪唔會整污糟隻手
利申會選擇唔食
咩叫Colonel intended?
KFC啲手套用完都係會滲油落隻手到
要戴2隻先乾淨
其實係咪淨係得我用完膠手套,隻手係有油
裝返傳統感應式洗手盤會好啲,呢啲可能畀人「水」咗用,好似送餐機械人咁。
9成又係d環保鬼才話呢d慳水d環保d
唔關立法事
都係嗰句,你間公司有心做環保
絕對可以成個餐減$1
甚至每走一樣容器(杯蓋、紙盒、吸油紙)逐樣減$1
分分鐘到時唔單止冇人鬧,仲直頭冇人會用即棄容器/工具,走得嘅全部同你走晒佢

環保定賺錢重要啲,KFC答咗了
會唔會係你一直都誤會咗"環保"嘅用意?環保一直都係一門用嚟賺錢/利益輸送既野
我估同呢啲一樣,管理層諗住試新嘢,人哋又肯平平哋借佢用,出嚟效果未必盡如人意。
點會唔關立法事
唔立法佢點會無端端搞手套收$1
環保撚:我食素既!唔食雞既!更唔會食炸雞!
psp張圖係咪有啲歷史
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞