徒手硬接從斜坡滾下的5噸重巨形鋼片捲 工人慘遭降維(有片)

330 回覆
419 Like 32 Dislike
師傅幫手𢭃一𢭃
見到係以色列人. 呢D野唔祇有發生係呢個國家
貨車上面條友咁撚遠都好似見到炸彈咁, 走得幾撚快
呢條友都好啲 一下死左無知覺
睇過段車台灣有條友比鏟車轆過下半身
之後仲有知覺想起返身
但望住自己下半身已經扁哂完全起唔到身
最後送完醫院都係傷重不治
痴撚線慢慢碌過黎都死,冇野停到
事實係停到
尖頭刀跌落地拎腳背去頂一頂卸力
有條支支咪就咁樣癱咗個細路家人仲唔負責醫藥
個post 冇提及性別, 點解你要assume人地咁可恥
但台灣個真係轆扁咗紙咁,依個好似無咁扁

1982年,在喬治亞州的勞倫斯維爾·安杰拉·卡瓦略抬起了一輛1964年的雪佛蘭羚羊卡車,將壓在下面的兒子托尼解救了出來。

這個事說明人的潛能是不可估量的,人在忽然危急的狀態下,會激發出一些超乎平時的,超乎常 人的能力。 母愛是最偉大的! 當母親看到自己的孩子在車底下生命垂危、奄奄一息,一份對孩子的最無私的愛、一份作為母親的使命感、一份對生命的眷顧之心,三者聚合成為一團熾熱的 火,這把火瞬間引爆了母親的小宇宙,爆炸中釋放出的能量撼天動地!
屈太細會過左金屬疲勞既極限 , 薄片會永久孿左

類似你卷一張A4紙如果卷太細 , 就無辦法攤返平
降維笑撚到仆街
真.躺平
轉生二次元世界
想問有幾good呢?
5噸棉花定係5噸鋼片重D?
做乜鳩
有聲
乜嘢做乜鳩
你咁肯定冇可能?
以色列人
我都記得嗰段片
有youtuber fact check過果架型號既直升機升力係1噸
咁故事係話美隊有”peak human performance ”
咁計最頂級既舉重運動員係拉得郁一噸既
同你講接呢卷野爭左好撚多倍喎ching
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_AS350_%C3%89cureui

Empty weight: 1,174 kg (2,588 lb)

Max takeoff weight: 2,250 kg (4,960 lb)

即係升力最少都2.25噸,當然咁睇應該去唔到5噸咁犀利,但絕對唔會得一噸咁少(部機空載時本身都有1.2噸)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞