[光頭幫已征服記者會] 曼聯終極FF轉會吹水區 [2684]

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
Coventry射門次數只有18,睇得出坦夏防守戰術上做了調整
坦蛇無請pr, 下季躝返ajax贏掌聲啦
我係米路的話跑都唔想跑 踢到咁辛苦
坦狗最勁係上季防守top 5 level教到今季倒數level
其實佢講左
咪有記者問佢點解而家嘅風格同Ajax咁唔同
佢咪話去到唔同球隊有唔同球員 要因應squad調整踢法

用般福 唔踢防守就理論上真係得番transition可以試
你想像下福 般呢兩個核心嘅skills set踢控傳會發生咩事
福就衝入人堆 無腦
般就你想佢控定個波都難

所以坦唔想踢防反 又踢唔到控傳
咪有而家呢套兩邊不是人嘅半筒水transition 迫搶戰術

但擺明就失敗
上年TRANSITION PLAY同陣地攻勢無記錯個數據都係頭幾名,今季完全走哂樣
冇plan b真係on9
佢應該想用oo,猛同短馬做核心
跟住oo preseason已經傷鳩左
短馬同猛狗踢左幾場又傷
其實第一場打狼隊斷開矖跟住第二場打熱狗係有調整踢得唔太差
之後開始連輸幾場就走火入魔放棄左
佢一係就肯定自己可以留低一係就佢自己on撚9先夠膽咁做
決賽踢返上次對鏝個LOW BLOCK戰術博12碼算,上次真心守得好好只係輸科頓球世界波,米路同華記都因為踢LOW BLOCK,靠路數踢出今季代表作
坦就好難留低架啦
唔清走哂 福 般 我睇唔到下任領隊可以有咩改變

一係請conte 用盡般即食最後幾季算

Conte + 般 值得期待

等般老佬先重建
唔知請邊個做下任教練
冇記錯計成個歐洲counter好似淨係少過鍠
坦狗硬鳩頸,上半季踢咗十場八場之後已經話般奴同柒福唔可以重用,踢得差要輪換,比咗成個上半季佢試,下半季都唔醒水調整戰術就唔關其他人事
佢大大力喺曼市撞撚死隻派飯狗我又唔介意
陣地創造既入球機會無記錯係英超只係少過鏝
佢成套form賭咗落福狗到 點知福狗今年食撚晒屎
調整左d乜?比隊英冠隊起差唔多20腳覺得好自豪?
我呢刻都覺得坦唔應該留低

但般 福係球隊franchise playe問題
除左請費sir咁有地位番黎教半季 要個新教練清走哂兩個係無可能

一係sir jim真係大刀闊斧
一係就請conte maximise 般最後嘅價值算啦
唔係wor. 尋晚曼聯贏波,我都好開心㗎
要睇下奧瑪會唔會揸埋般個RESELL VALUE去重建,比著猁果個MICHAEL EDWARDS就會咁做,今季應該好大機會會賣走沙拿囉返一大筆錢去重組佢地個陣容
唔好搞費Sir la 一陣教半季衝左個冠又唔捨得佢走架啦
之後就會歷史重演,一比唔夠錢買人,conte 就會發難渣申請走人,一係就冇前四被炒

我地英撚icon係麥隊
福狗係寵物
我驚佢車錯左迷連絲
除左費sir 我諗唔到有邊個可以頂到清哂福般嘅壓力

但都係9up 唔好打擾佢 等佢賭下馬開心下算啦
坦蛇帶俾大家咁多歡樂, 既然咁開心更加要支持坦蛇了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞