老實講,我就支持環保嘅,好多嘢已經宣傳咗好耐,希望大家唔好覺得所有嘢理所當然

88 回覆
42 Like 505 Dislike
第一:其實鼓勵大家自備餐具帶食物盒已經講咗好多年,餐廳又好個人又好,未有依個習慣咪依家快d跟上依個步伐。

第二:平時識話臭蟲論無意思,希望今次都一樣,唔好講咩「d工業污染仲勁啦」就唔當餐具嘅膠唔係一回事。

第三:明白有d地方供應嘅木同紙餐具唔理想,俾少少時間店鋪,佢哋都會入返好少少嘅貨,老闆都唔想趕客,只係大家未知邊款好用姐。

第四:要接受改變係會有段時間辛苦少少,你想健康由唔做運動變到日日做運動係會辛苦一排,你想多啲知識又唔睇書到每日睇一個章節都係會辛苦一排,環保都一樣,最重要係始終大家會慣,無謂諗到咁負面
環你老母
收嗲啦你
起底 上一頁 blocked 大家跟住做👌🏻
我就唔支持環保既
1:叫就要跟?環唔環保唔係個人自由?咁政府叫你搵完錢要比9成國家 係咪講得耐就合理

2:係嫁啦 工業 商家使用/排放量隨時一日=幾百家庭
點解你唔搞佢地?咪又係唔敢搞
工業係必須 咁人類使用唔係必須?點解要我地遷就
然後省返出黎留比有錢人用?
(有錢人酒窖24小時冷藏)

3:比時間佢地?咁點解我地就要迫?你都識講 講左環保咁耐 都搵唔到岩用既木製品 反而要我地去體諒?你都onL9

4:你想環保你咪環保 咁我要裸跑 你係咪又要跟我?

OnL9
冇計,而家中國香港人冇乜公民意識
你幾時做結紮手術 生仔先係最唔環保
一生咁多碳足跡

最環保自己都自殺埋 自己既碳足跡都慳埋
地球會好多謝你🙏🏻
block 7 that asshole👌
你啱,我琴日返深圳,佢哋乜都入膠袋俾我,我哋公民意識如果係零嘅話。。。

利申:一直爱国爱黨,尤其23 之後
膠餐具其實可以回收㗎喎
浪費氣力啦,想環保做好自巴咪算,地球無撚得救,講環保得班窮人講有乜用,有錢佬一秒鐘就浪費過你一年環保嘅成果,各寺廟大節日每日都同你燒幾百畝樹木

你行下條街,每一忽有人類出現嘅地方已經破壞緊,人類只係等緊地球嘅大清洗同滅族

就好似香港陸沉,你潛水去挖海底泥放係陸地,有用咩?
有幾多人會洗黎回收?
即係環保人士唔做好回收
而家就比個更唔環保嘅方案大家硬食
你打咁多字有乜用?印度大國15億人環保咗未?我哋人口比例佔地球多少呢?
我咪話環保無撚用囉
你講得掂班基層老人家嘅話先再番嚟呢度講
支持環保就請源頭減廢

人類係一切環保問題源頭

請環保撚自己以身作則,消滅源頭
睇第三點就知根本未準備好就格硬推
你理解力太低,goodbye
唯有自備啦

環你老母!
d工業污染仲勁啦
你要環保你既事,迫人環保先係最自私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞