香港有咩免費AI可以用?

46 回覆
3 Like 16 Dislike
2者比較過(寫vba 程式等等)
Poe好用d
Copilot雖然係實時 但其實都係搜尋第一頁頭幾個copy整合俾你 唔似有思考過咁
Copilot 香港GEN 唔到圖
直接用Copilot入邊既designer 唔得
但另下用Microsoft Designer app就無問題,好奇怪
又唔係寫文 email都係寫幾行重點我要俾埋 要咁多idea做咩
認真買個VPN啦
免費已經用到
不過樓豬連GOOGLE都唔識
又點會識用VPN
POE係平台
唔係AI
POE 個 assistant 咪佢自家研發
但其實都唔係重點 大部分都大同小異

重點係出左成年樓主都冇聽過POE
Assistant
管理方:
Poe
@poe
17萬 名粉絲
Bot 資訊

通用助理型 Bot,擅長程式設計及非英語任務,由 gpt-3.5-turbo 和 Claude 3 Haiku 提供技術支援。

其實來源都係CHATGPT或者Claude (唔知佢用邊個)

至於樓豬都係專心去見地盤工算把啦
左限右限搞到垃圾到狗也不屌
搵資料冇次準
個個都淨係識POE
而家人人都玩 llama 3了
香港又慢幾拍
講到POE冇llama-3咁. https://poe.com/Llama-3-70b-Groq-LPU
學識翻牆好啲
你生活喺大陸唔會話邊一個新聞網站好用

全部要翻牆嘅最好用冇得取代
係local行緊啦,仲經POE
用ollama仲好 網都唔使上就用到
1. 70b models have quite high hardware requirements
2. 用免費野,慳D電費都好
其實側版面上高有一粒掣可以將變返正常分頁
╔↗
╚╝

呢粒
chat 嗰版撳佢會出呢個
https://copilot.microsoft.com/
compose 嘅話無呢粒掣
不過揾到啲Link
Chat
暗色主題
https://edgeservices.bing.com/edgesvc/chat?darkschemeovr=1
用 ollama 裝左個 Llama 3 來幫我寫 Stable Diffusion 既 prompts
唔似 gen 動畫要行咁耐每次都係 run 一秒半秒唔會用到好多電
但就可以一 click 搞掂,上網用 tools copy來copy去浪費時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞