又北上食烤活鰻。屎色經濟囤就嚟變世遺

106 回覆
77 Like 381 Dislike
有靚女條撚樣重唔即刻偷拍咩,相都冇張知咩事啦
條友垃圾偽dry aged牛都影一大餐影到自爆埋
有靚女佢仲唔影?
點解仲會有人覺得香港啲貨同大陸唔關事
人哋睇醫生,代表你都要睇醫生咋傻閪
算數啦, 只能長期拎住D幾條假蛋假肉片,屈你地有食, 佢地食果D就無野
你條打工仔日日攞最低工資未撚做過生意,你人窮見識小唔怪你
大陸人有錢係食唔同層次既野架
連登居然見到黃C VS 黃C罵戰
而且原因竟然係上深圳飲食
反修例運動正式列入世遺名錄
事實佢呢間鰻魚係真係出名
唔好話大陸嘢食係點
而家鰻魚日本,最多供應嘅都係大陸
好吸引
出名唔代表食物安全,一切都係源自「信心」。
一個國家幾千年來都係流氓咁樣,教育出14億短視無人性嘅人民,然後日日爆出大量有毒食品,仲可以點信佢?

無錢無辦法,有錢嘅唔會去埋呢啲地方食垃圾
食品安全 真係兩睇
香港用緊嘅食材,大部份都係中國提供
你返到中國仲要食啲好平嘅嘢係自己攞嚟賤
正常食返啲中高等嘅餐廳,根本就唔會有危險嘅問題
同埋大陸對食品嘅法例,而家好過香港好多
起碼你知道提供到證據,即刻可以要佢哋封舖賠錢
香港你就算有曱甴 之後叫食環署過嚟都要搞好耐亦都唔使封舖

冇錢嘅,就更加應該要留喺香港食飯
搭車已經來回要$100 除非你真係想去買餸買夠一個月啦
如果唔係窮人,更加冇資格返大陸

唔係要嘈交,只係講返我所知嘅嘢
如果有錯嘅,我可以道歉
我都係講我知嘅嘢,大陸高級餐廳都成日出事,一切都係講機率,大陸無人性嘅機率就係大過香港。

另我朋友做食環主任,佢係帶隊落馬洲的,所有食物運落嚟香港,每一車都要抽樣化驗,呢個就係分別,同一樣野,有毒留返俾支拿人食,正常嘅就賣落香港,因為有問題嘅話你以後無生意做,但大陸就食死人都好小事。

剛剛發生嘅就係啤酒,俾大陸人飲嘅係用爛嘅小麥做嘅啤酒,香港驗到有嘔吐濟,然後酒廠就話,呢隻只會在大陸賣

我住喺大陸30年,見盡殺人放火金腰帶,修橋補路無屍骸嘅事。
連登講到大陸仲想有正常討論
好多黃絲都返去玩
斬左件都叫活鰻
IQ過唔過50
智商碎黃耀華又發功
唔知今次食乜野窮撚食物呢

咩鋪頭?
總數幾錢?
喺大陸住得耐,好多古撚怪嘅事發生,所以好多故仔

咁講多小小

同朋友去廣州入貨,執地下卡片打電話叫雞(以前真係有雞,而家家係騙錢),隻雞上到我酒店後,好細個,好似中學生,屌嘅時候佢好似好唔熟手,屌完問佢攞咗QQ號碼。

返到香港時QQ add咗佢,佢好開心,我哋開鏡頭傾計,佢話佢唔係做呢行,嗰日係佢朋友話佢唔得閒叫佢幫手頂一次

初初喺東莞開老虎機賭場,個個月俾公安拉,後來先知全東莞嘅老虎機其實係公安自己開的

當年走私車單嘢,係香港鬍鬚勇條靚,叫「十哥」介紹,

個中間人係個香港差佬,不過個差佬係做咗20年差佬,賣足20年白粉,最後衰咗一磚白粉判咗幾十年,然後要不斷篤背脊減刑減到15年,最後靠個東莞政協幫佢攪A計劃(在家坐監,坐埋啲刑期,可以返工,但改變位置就要打電話俾福利官報到)。
最攪笑嘅係,佢係俾ICAC拉,咁啱佢架車上面有磚白粉,佢都話真係整定,開始信耶穌,因為佢估唔到衰喺ICAC度,因為15樓(毒品調查科)都係佢嘅人,照計唔會衰。

ICAC單嘢,就係有條友偷屈臣氏錢,佢收14萬,幫佢聯絡當時個警察,拿返份口供出嚟改過佢,點知條友走去報ICAC,而佢俾人跟蹤咗一日後拉咗,順便發現咗磚白粉

講住咁多先
呃,串,搶 駁唔到
竟然仲有百幾個傻豬仔比正評
我就唔信呢百幾個無淘寶無食緊大陸原材料無返上去玩
上連登就要死淨個正評
面對自己啦班面黃心唔黃既傻膠
安全
嗱,頭兩句就真,但元素表就唔係屈嘅
幾錢?
中文水平低到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞