以色列總理:以色列士兵正在與惡魔戰鬥,對美國實施制裁以色列意圖感荒謬及不道德

29 回覆
12 Like 16 Dislike
布林肯上周五在意大利被問及相關報道,他未有證實消息,只是指調查結果很快出爐。若果相關制裁落實,將會是美國首次制裁盟友以色列的軍隊,有關部隊將不獲美國提供武器,士兵亦不能參與美軍訓練及任何美國資助的活動。

以色列總理內塔尼亞胡在社交網站發文,稱絕不能制裁以色列軍隊,特別是現時以色列士兵,正在與恐怖主義惡魔戰鬥,對其實施制裁的意圖荒謬及不道德。

「猶太永恆營」的所有士兵都是男性,大多信奉極端正統猶太教,有折磨及虐待巴人囚犯而被定罪的「前科」。早年一直在西岸活躍,自以色列去年10月捲入與巴勒斯坦武裝組織哈馬斯的戰事,便一直駐兵加沙地帶。

https://news.tvb.com/tc/world/6624e82ff9f46891bd43b1dd/%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E4%BB%A5%E5%B7%B4%E8%A1%9D%E7%AA%81%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E6%93%9A%E5%A0%B1%E5%B0%87%E5%AE%A3%E5%B8%83%E5%88%B6%E8%A3%81%E4%BB%A5%E8%89%B2%E5%88%97%E5%9C%8B%E9%98%B2%E8%BB%8D%E4%B8%80%E6%94%AF%E9%83%A8%E9%9A%8A-%E4%BB%A5%E7%B8%BD%E7%90%86%E6%8C%87%E8%8D%92%E8%AC%AC
扯貓尾姐
國會又批錢打人
狙貓幫甚有同感,狙擊老貓乃必有之義,但都會俾老貓不公平對待
本是同族人, 戰爭本來就好極端, 講出黎淡化壞畫面影響 / 打定預防針會有壞畫面, 等人預左更多血腥場面
一個做黑面一個做白面
支持以色列軍事行動但唔比壞畫面出黎啫

所有士兵都是男性,大多信奉極端正統猶太教,有折磨及虐待巴人囚犯而被定罪的「前科」。早

100%
納粹,普京都係咁諗
醉愛甜心除咗開post,唔知仲有咩行動幫巴勒斯坦呢
猶太豬
巴勒斯坦人同猶太人都係閃族人 都係屬於內戰
又制裁,但又送彈藥,虛偽到,美國道德高地仲要唔要
拜登呢d老油條成日想買兩邊
結果兩面不是人
咁蛔豬尤其係真係有軍武果堆又真係惡魔黎
如果返去二戰時話納粹係惡魔要消滅佢都係冇問題
100% 唔會制裁,唔洗打飛機了
制佢老味就岩啦

到時以色列 f-35i 都無得保養

我真係恭喜你
與惡魔戰鬥, 但自己都變成惡魔.
Tvb news
即係幫你但你唔可以做得太過分
類似泛民同佢哋覺得過激嘅前線割席
我都好好奇班叫烏克蘭投降個班 會唔會叫伊朗投降
真係大大舊回力鏢
希望有多啲極端正統猶太教出現
清一清班蛔
唔俾佢地買 RTX4090

唔俾佢地買美國晶片

取消佢地去美國旅行嘅權利
制裁佢送多幾架F22比佢
記得伊拉克21年撤軍既時候 ,有啲人好奇怪點解啲伊拉克軍冇影。之後見reddit喲老兵話個啲人教育程度普遍太低,教極都唔明,話兩句就take it personal,冇忠誠見錢就走去幫恐怖份子。到最後都廢事再教佢地,carry到到一個位係廢物。

班蛔如果叫佢陀鐵都唔撚識,都啊好講再高層次既野。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞