近年有咩好睇嘅推理x懸疑番?

79 回覆
4 Like 2 Dislike
不存在的城市個人建議睇漫畫會好啲,動畫cut左好多野+大改
刀劍神域
巴打你都幾堅持
睇晒13集 故事幾特別 好有inception影子 特效音樂都唔錯 但最後埋尾感覺有啲普通
動畫中後有解答依兩個問題
宮中太醫全部正常
係後宮庸醫特別廢
但係有原因
不過要睇小說先會慢慢滲比讀者知
呢啲故事太煩真係要好好心情果時先會有心機睇
只有我不存在的城市
同埋推理位有啲薄弱
仲有男主嘅造型成個王道漫主角咁 我係咁諗起虎杖悠仁
變左有啲代入唔到佢痛苦嘅感覺 感覺佢憤怒想要報仇多過傷感
見好多人都有推薦 又睇下先
本身喺香港時都只係睇啲無腦番 一堆異世界唔洗用腦
黎左加拿大後反而有時間空間睇翻啲deep啲嘅作品
睇左netflix套三體後就係咁搵啲懸疑作品睇
《 YU-NO 在這世界盡頭詠唱愛的少女 》

必睇.. .人設靚, 有排序....
女主吸引........
本身煩惱都嘅人唔會有心情睇呢類型
睇晒動畫 救左加代之後劇情做咩急轉直下
醒翻就俾佢救翻嘅人ntr左wtf

都算 男主智力明顯有問題 講話玩緊偵探遊戲但全程無推理過犯人可能係邊個 連一次都無 明明有咁多線索 佢媽話識條友 又有鞋印 連佢自己都話要記低個鞋印 連懷疑都無懷疑過真兇 有啲接受唔到 一開始話加代好快死就話救佢先姐 解決左最大危機後都無好好諗點樣搵犯人出黎 仲有最後為左救人自己又落單 佢以為自己柯南咁好揪咩 有無諗過自己遇到個兇手憑咩可以保護自己同埋個細路女

整體黎講 作為友情親情嘅作品係非常之好 感動位都有唔少 但推理作品就真係10分得1分 懸疑都唔算有好多 一開始有營造到兇手係無孔不入咁 但去到線索愈黎愈多都無試過搵人就變左on9 講真一開始頭幾集見老師知佢家暴問題咁嚴重仲係咁拖時間已經睇到嬲 覺得佢係教畜
聽個名唔似係推理
咁多頁都未有odd taxi

懸疑度至少有天國大魔境級
呢套要睇漫畫
動畫後面係勁唔掂
劉明
就咁睇動畫真係
主角一味強調自己係想做英雄 但真正英雄係佢阿媽 但佢個仔所有野都無條件支持 心思敏銳 直接間接救左阿主角好幾次 唔係佢應該要繼續re 再重點係好似佢救左人 但阿媽就變左最大受害者 佢自己昏迷咩都唔知 但單親阿媽對住佢15年無怨無悔咁照顧佢 唔知佢會唔會有一日會醒翻 佢阿媽會唔會諗佢自己走左個日佢個仔點算? 雖然叫做無俾人殺到但10幾年黎嘅痛苦都唔會比死好得去邊 男主只係逞英雄 做事都無諗過結果同應對方法 有一幕衝動仲差啲想殺埋加代老母 呢套野佢阿媽先係英雄 主角只係因為有超能力先做到主角 仲要無解釋到點黎
正確的卡多
迷家
迷家大伏黎
你睇唔明啫
我都睇唔明
朋友遊戲
冰菓算唔算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞