諗緊荃灣

400 回覆
23 Like 214 Dislike
荃灣廣場樓上,其實都舊,係呀都好多問題,預左舊錢維修?

荃灣西雖然新,但其實位置好似唔算方便

最鐘意萬景峰,不過貴

荃灣好似真係跌得算少?
荃灣西係西鐵站又有小巴同巴士站好方便喎
天橋咁多,都係方便
但有些透不過氣,屏風樓效應
灣景廣場會唔會好啲?
aeon 上面?
翠豐臺
灣景同荃灣廣場樓齡差唔多,但係荃灣廣場多輔頭,同埋個則實用d,個人覺得
荃灣邊到跌得少? 一樣跌到閪咁 , 你睇既樓位置叫「唔方便」既荃灣西 緊係貴 ,

轉登倒轉晒d野嚟講 梗係覺得疑惑啦 ,睇到r晒頭 。

正確既係 ,跌得唔多嗰度叫荃灣西 , 位置唔方便既荃灣 舊區一樣跟大市跌。
上山個d 跌得多
荃西如果搭車方便過荃灣廣場下話
又有鐵,總站又多車
行去舊區都係多幾步路
愉城點睇?
荃灣廣場性價比極高,而且好少放盤
但舊,多問題?
古董樓都算,仲要老人區你買荃灣為乜?
乜唔係沙咀道以南都計係荃灣西嘅咩
留名睇樓主負評直線上升
荃灣咁多盤 你預咩budget?
<8m/10m/12m都有唔同tier選擇
Overall嚟講萬景峯一般人上車係幾好
但你要接受到兩站都行10分鐘先到鐵 條天橋熱又多人
同埋會比連燈仔笑你上蓋新樓都係18k 你買10幾年樓
大維修冇想象中咁可怕 除非單支樓
正常屋苑 一梯8伙一梯6伙

換life+外墻+走廊幾萬蚊
我起荃灣返幾年工

除上山,都行到好熟
咁你自己有晒答案 仲熟過啲AA啦
睇budget做人 我都係鐘意萬景峯
唔熟,無點認真睇樓

熟條街only
佢一黎話荃灣西 唔多方便 已經錯 ,二來話想買萬景峯但係貴 , 又一句廢話, 三黎話荃灣 跌唔多 又錯 係荃灣西跌唔多 荃灣其他位一樣跌到金。

之後又話熟荃灣 不知佢玩膠定點樣
荃廣得2棟得4百幾戶算好小 , 早十年補外牆同喉都已經每戶5,6皮,未換lift 個d , 遲d 再換都應該唔平
荃廣其實ok 既,不過如果15k 就一d 都唔值啦
有13,14k可以考慮下,仲有某d 座向中低層會成日有d 餐廳味沖上黎,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞