五年後 黃絲光時運動縮撚曬老母個閪入面

169 回覆
123 Like 545 Dislike
話搞黃色經濟圈
點知間間黃店質素低到仆街
俾屎顧客食 意念貴過舊野食
搞到而家個個番大陸消費
啲黃店而家執鳩曬
阿布泰轉藍單野仲要一鞭鞭鞭鳩班黃絲

話好撚鍾意香港 又話打國際線
中年黃絲就拎BNO拍拍籮柚去外國退休
後生黃絲就做基層工捉老鼠
移民之後香港就關我撚事

根本黃絲就係承傳緊廣東人自撚私基因
口號叫到幾好聽其實咩都係為自己
無原則 無底線 無利他精神
呢班黃絲學人搞革命真係笑大人個口
黃C光時運動同JPEX有咩分別?
https://lih.kg/3658307
關你撚事咩支那狗
個social context 唔同左
2019自稱黃絲既人多數已經離開左香港,一係坐緊監
社會淨低咩人留港自己知啦
種族歧視既人又有,宗教歧視既人又有
冷嘲熱諷反抗暴政既人
恥笑歐美人權/人道擁護者係「左膠」
環保倡議者=on9抵死
北極熊珊瑚礁係垃圾,地球自然環境極端氣候關我撚事
唔通呢啲係自稱世界公民,追求平等人權既人既價值觀黎咩
係你地黃絲爭取幫禾地支那人黎香港wor

多謝泛民 你地交稅又可以養多幾個大陸人喇

葉劉:雙非官司案導致約160萬名內地人湧港,勢令香港的房屋、教育、醫療等不勝負荷
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E8%AB%96/76052/%E7%A4%BE%E8%AB%96-%E9%82%84%E8%91%89%E5%8A%89%E4%B8%80%E5%80%8B%E5%85%AC%E9%81%93%E7%9A%84%E8%A9%95%E5%83%B9

長毛:雙非為香港帶來人力資源
https://youtu.be/kko9gxd8hXw?si=vpTCuFwVzrMSe-mr

莊豐源案:泛民律師李志喜幫雙非打官司
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%8E%8A%E8%B1%90%E6%BA%90%E6%A1%88
香港藍黃四六比
而家六成香港人都走曬?
俾屎顧客食 ?
邊有咁差, 不過多數比較貴
邊個話你聽投泛民=黃?
投票配票太多策略性考慮
仲未計冇投票既人
因為你唔識搵好食黃店
藍店咪仲多垃圾
美心狗飯 n年前食過
未識過想成個焗豬倒左佢 夠膽拎出黎賣
搵唔到敵人轉移中共同香港經濟唔掂?
收皮啦 樓主講真話係難聽啲架喇
你唔岩聽就屈支那 真係笑死
阿布泰單嘢真係笑撚咗
藍絲一人一票都輸鳩左9成議席
人數唔夠多 又得唔到提認同
依家難得靠極權得勢 可以大搞文字獄迫害異見
個個比皇軍嚇到唔敢出聲佢地冇得捉人出黎玩 發泄
咪唯有無事無幹發表下啲搧情post 激發下社會矛盾
目的咪就係唔想香港社會穩定 搧動下你地情緒囉

藍絲由2019開始一直都係做緊呢個角色
人地本身係不滿政權同佢地冇關
係要搞下721 網上做下啲假新聞
人地遊行佢地又手執現場搞下事挑釁下

敢講 如果冇藍絲 單單係靠送中條例同政府
都唔會搞到咁大
冇藍絲日日係到搧動 香港2019唔會咁亂
基本上是但捉個人 無限期關押
關你三五七年 然後叫你指證人就可以無事
呢種審判是但捉個人都可以審到佢有罪
你估個個好似黎生 鄒幸彤呢啲民主義士
個心咁堅定咩
光復香港 撚屌革命
又話後生黃絲移民會做倉同基層工嘅?
點解我識嗰啲全部做得返醫生 護士 工程師
我自己過到去生活都好過香港 點解嘅?
從來冇統計,各有各話自己係大多數
加上政治立場係會變,點計
屌你老母臭閪呀
是但喇 政府都話沉默大多數都是藍
區選結果就原居民都是藍
其他區 黃嘅佔比例多啲
睇你鍾意邊一種數據喇

反正唔鍾意政府就ban咗話唔計
大家學返政府個套
向由治及興新氣象學習
5年前目標一致,卻選擇鬥‘’最‘’黃,要獨特,要正宗,講完
藍店就無事呢
拍烏蠅都唔會苦叫一聲
大不了就全線結業
幾威威呀
領導人親自指揮親自部署
而家適逢百年未見之大變局
偉大祖國東升西降彎道超車
都係果句
多謝班on9仔上街先咁易就移到去加拿大
賣埋香港層樓搞到我已經財務自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞