其實電車咁多選擇,點解仲會揀Tesla

95 回覆
9 Like 71 Dislike
同冇車嘅樓主傾
揸緊油車最憎就係Tesla
咁要買電車咁梗係Tesla
如果屋企車位無充電椿

其實T車一定贏

你見公屋居屋停車場超多T車
你試下後排坐3個咪知
同堆放袋都方便好多
大車後排比狗座不如買細車啦
我住私樓,停車場一樣大把T車。
我返工泊車都一樣大把T車,我老闆都係揸T車
朋友圈好多都揸車,接近1/3都係揸T車, 消防隊長,自己開鋪既都係開T車,我覺得T車係一個潮流,唔係關錢事。
其實買乜嘢車自己鍾意咪得囉使乜理人,如果自己覺得其他牌子好啲嘅就買其他車唔好買T車. 人哋買T車一定有佢嘅原因嘅. 正如人哋揸T車嘅都會覺得點解有T車唔買啲人仲走去買其他牌子一樣
唔驚俾人抆咩
Tesla自家充,蚊唔到的。
要車主解lock
叉電無得講 真係贏晒

保養 本身啲做工已經差 點整都係差啲
例如雜聲 基本上返廠都解決唔到

升級 無咩意思 諗唔到有咩升級完好impress
都係啲黃豆野
有咩更新係好重要
其實我都唔明點解要買電車,要差電咁麻煩
除左差電,其他野都完勝油車
保養係講緊,有野壞,佢唔使錢幫你整,例如保養期內雞髀壞左,免費整。 細電壞,又免費整,其他車行要俾錢換不特止,重要每半年返去交保護費先keep到個保養。

升級,上次升完變左有盲點偵測,升完有360,
我唔知你覺得咁樣有無用。

咁既價錢有咁既服務,除非你唔鐘意佢既樣,如果唔係,我諗唔到買其他車既理由,一街都係其實好正常。
得啦你講曬
咩我講曬無tunnel一定代表舒服?
tesla後座不嬲唔舒服
我覺得有冇tunnel 係表品種純唔純
唔洗加錢果個自動輔助駕駛一樣已經贏曬
有用開就明
有360咩
油底盤改電車個d 款真係智商稅

利申覺得hybrid 最好
Tesla淨係個app 同d 軟件野都無敵,揸過就會覺得佢咩都幫你諗過揸得好舒服。揸返其它車會覺得佢地d 設計唔夠人性化d 設計好似十年前咁。佢最on9 係新個d model 3 整走咗個兩支棍
見好多車主投訴auto dim同auto水潑都做唔好, 依啲算係硬件定軟件
講真國產 byd 小米完勝
支持國貨
Volvo 根本比啲傳媒吹大左,咩polestar 2 ,硬到仆街,個次法國坐住佢一個鐘,坐到想嘔
auto dim 就唔知水潑的確係on9 你啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞