張宇人呼籲:「大家唔好貪平,留港消費,幫吓我地香港食肆。」

751 回覆
26 Like 2590 Dislike
個個高官都有幾層物業㗎啦, 唔慌係自己嗰間餐廳就快執咩?
大多數香港人十分愛國,把握任何機會時間回國內,感受祖國的偉大,張宇仁這港獨分子想分裂人民感情,所以你代表的界別是不會得請。
她是代表日本的代理人,請幫忙不要讓中央知道。
環保撚死全家
講得好
當年你都貪平叫香港人接受廿蚊最低工資啦
今日叫其他人唔好貪平返大陸,失憶呀你?
如果你set到一個菜廿蚊
咪考慮返嚟幫襯下你囉
商家不思進取做咩又要消費者受罪
Friday night 難得有心情食貴少少
又係比待應收銀閪到無返心情
豬頭, 叫政府派8000蚊現金啊, 唔係點留港消費啊?
傻9
一定要維持低慾望,先至响香港生存到⋯⋯低銷費模式
應該貪貴😂
廿蚊張出口了
叫你D老友支持返最低工資返去20蚊
屌你老味求我哋呀,最好全部執撚晒佢,含撚啦仆街
張宇人要求港人留港消費此等無恥卑劣的行為有如八佾舞於庭,是可忍也,孰不可忍也!這樣的張宇人,能和中國相提並論嗎!現在張宇人似乎患上了「對華恐懼偏執症」,表現為「逢中必反」,對中國污蔑抹黑,無所不用其極,甚至黑白不分,是非顛倒,完全喪失了底線和良知。這種現像說到底,是對華認知出了問題,沒有正確的「中國觀」。我們敦促張宇人懸崖勒馬,否則必將自食惡果,勿謂言之不預也!張宇人不能搞唯我獨尊、強買強賣的霸道,不能隨意要求港人留港消費,不能破壞國際法治,不能打開潘多拉的盒子
但係呢張廿蚊就貪平嘅
廿蚊張叫人幫下香港食肆?
等到最低工資降到廿蚊先囉
唔貪平,咁貪你香港有咩先?
98年冇最低工資
喺香港只食cheap野
Survival level
掉返轉頭問吓佢得唔得
市民:希望商界唔好為咗利潤而加價
冇消費券邊有錢消費
幫幫商人?商人何時又會幫幫其他人?
你哋賺到盆滿鉢滿嗰陣,又有冇幫返市民/員工呀?

有褔唔會同享,有難叫我同當?

昨日因今日果呀,廿蚊張
上面200-300已經有質素好高的家庭套餐

我一早講過深港共同體香港就玩完
香港由奶共到反共的政棍都堅持融合

因為上面人工平, 租平
可以set埋噴泉,搵條友幫你燒肉, 搵條友彈琴
仲可以落埋牛三角肉

香港就比綠領玩到步步輸,連正常飲管餐具都無
國安唔去環團貼封條拉人係無得打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞