1995年嘅高達W就算放係30年後都完全唔覺得過時

490 回覆
358 Like 34 Dislike
0. OP / ED
(當年簡直係潮到爆炸, 而家睇返都覺得好型)
OP1
https://www.youtube.com/watch?v=oNJ4aBoRipg
OP2
https://www.youtube.com/watch?v=ICOwBtm8L_s
ED
https://www.youtube.com/watch?v=9dNbLTGCE_M

1. 機體
就算唔講EW/敗者榮光/白雪姬, 最早TV版各機體都好有特色。

2. 人物
最強女主角莉莉娜騎犀牛勒獅子, 單人潛入敵方舞會開槍, 興趣係叫條仔黎殺自己。
最強男主角希羅自爆狂人, 恐怖襲擊係日常生活, 興趣係同條女講我要殺死你。
(好多原本唔睇高達嘅女仔, 見到希聽個樣+綠川光把聲之後出哂水)

(仲有其他美型角色, 總有一件會鍾意)

3. 真主角杜魯斯國斯理達
高達史上屈指可數完美冇死角全能型人士, 全套W劇本由頭到尾都係佢主導掌握, 仲記得所有陣亡士兵名字。
MD = AI無人機, 正正係呢幾年我地世界同社會發展的方向。
敗者之榮光 = 為咗實現自己心中理念 , 杜魯斯自己同傑克斯搞一場轟轟烈烈大演出, 最後甘願成為敗者而死, 係AC 世界的歷史創造者。
美術做得最好既一套高達
想問敗者的榮光係咪即係將TV版REBOOT??
RG嘅WING GUNDAM 靚撚到
聽人講係最多女觀眾嘅高達
講戰略用途零式系統算勁
用nt果類異能反而想問邊忽真實系
mk高達
依套野最強唔係高達,而係件綠色背心
成鳩日自爆
死神高達
天使好靚
哪吒好靚
幾時肯出frozen teardrop 動畫
電影版神作
美化恐怖份子,頭果段希羅尤其痴線,無啦啦9笑,發狂咁款,係到殺錯聯邦主和派個元帥後面劇情先正常返。

杜魯師角色塑造得好出色,由一開始攞翻聯邦,到比人竊權軟禁,再到重新掌權用機動木偶同人命做比較去證明戰爭ge殘酷同意義
有green river light 加埋個期佢配不思議遊戲
TV版一條女可以控制成堆MD, 其實水星魔女個slient zero係咪抄佢
5子都型撚到爆,地獄死神係宇宙出來救卡多魯果幕勁型。
你當0083同雷霆流架?
W成日交換機揸幾過癮
一向都係D機跟人唔會轉
跟住行埋條女耳邊,用綠川光把聲講“我要X死你”
全世界嘅女仔都出哂水。
seed 既前輩
偶像系高達
wing0=公廁機 個個都上過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞