吳氏夫婦買PARK SEASONS 2房收租 認為樓價「而家低,始終都會高」

29 回覆
6 Like 12 Dislike

會德豐地產發展的將軍澳日出康城PARK SEASONS今開售,港島區買家吳氏夫婦表示,早前曾入票同系SEASONS PLACE但不成功,今斥資約620萬元,購入一伙2房 (開放式廚房) 單位收租。

吳太稱,是次入市主要鍾情發展商品牌、位處港鐵康城站上蓋、交通方便之餘,配套亦日漸成熟,而且價錢吸引所致。她又提到,自己本身持有物業,故撤辣後可節省稅款。

對於後市,吳太表示,項目屬新盤,現時尚未入伙,觀察後市的時間較長遠;形容樓市走勢為一條曲綫 (curve),「而家低,始終都會高」。
留名睇負資產
留名睇負資產
早五至十年係因為炒樓同埋大陸人嚟掃樓先會火箭式上升唧,根本個價已經唔合理,而家無論香港同大陸嘅經濟狀況仲望佢似以前咁升
講緊30年計,唔計通帳物價指數
吳太
房住不炒is a joke
Fat fat
賣左幾多伙?
總之未來就會升
點解會升
唔知㗎
總之就會升
有層樓喺度就會識
就快清哂
仲炒樓
含大股價走勢都一條曲綫 (curve)
無人買樓用黎收租的話,咁樓淡點搵租盤?
黎緊呢幾年仲有咁多供應
又有咁多香港人走左
剩低既放假又唔留港消費
樓價又點會升
投資用
有無睇過個人口結構表,而家後生越來越少,未來十年應該一大堆65-80歲嘅人步入死亡,收租回報率何來樂觀
樓價跌到底時,都有機會再上升,但是現在先係開始跌,跌到幾時冇人知
買得樓一定係樓好,唔通買完同你講我「我預左蝕呀吹咩
你留番去美國去英國同美國佬英國佬講
房住不炒喎
睇供應 多唔多 唔影響價格
多人走 但係香港都仲有200萬公屋狗係度逼
咪剛性需求囉 到終有一日公屋狗全部變居屋狗
甚至全部上曬私樓 一樣有舊樓客對新樓有需求

放假唔留港消費啫 放完假咪死死氣番香港打卡番工
為GDP努力

點會唔升??
外勞 中港融合 多多樓都唔夠
你可以話上面地方大 點解要黎
不如你問下點解自己唔走

天氣 天災 地理 便利性 國際性
唔好話大陸人啦
你試下開放俾馬來西亞 台灣人簽證工作待遇
你睇下佢地黎唔黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞